Most azért nem szeretném itten pontról pontra kivesézni a tervet, mindössze annyit jegyeznék meg, hogy a mai rendszeres szociális támogatásból ugyan el lehet venni, de akkor már ne nevezzük segélynek, hanem nevezzük alamizsnának és ne csodálkozzunk, ha a delikvens nekiáll vadul lopni és rabolni.
Inkább a munkabéreket kellene felemelni, de ennek meg fékje a közterhek és járulékok magas színvonala, azokat meg azért nem lehet lejjebb vinni, mert egyrészt a magyar adócsal ezerrel, másrészt meg nem hajlandó lemondani a Kádár-kor szociális vívmányairól, így aztán adózni kell vadul annak, aki erre hajlandó vagy kénytelen...
Aztán meg a faluszéli cigánytelepek népe legfeljebb akkor hajlandó a furtásra, ha Józsi bácsi felfedezte a veteményesben és kergeti a vasvellával, - de a gyereke, ha az iskolában rákapott a sportra és lesz majd egyszer szakképzettsége és megfelelő munkája, akkor lehet, hogy hozza az általad elvárt életmódot.
De hogy aki segélyen él, az nem fog neked futkározni, arra ciánkálit vehetsz bátran...
Mellesleg mit akarsz te levonni napi hat-hétszáz forintból?
Elmentem tegnap a pékhez, vettem két pogácsát, két pirogot, meg négy fánkot egy liter tejjel, - többet fizettem ennél.
Ne éljünk álomvilágban, ha javasolhatom...
:O)))