paragrafus
2008.07.30
|
|
0 0
740
|
......."Ne ismételd többször, mert nem igaz".......
Te meg nem tudod érvekkel megcáfolnod az én állításaimat. Úgyhogy kénytelen vagyok.
......"Minden élsportoló vállalja azt a kötelezettséget, hogy a doppingellenőrzés elvárásainak mind a felkészülés során mind a versenyeken feltétel nélkül eleget tesz. Enélkül nem is lehetne olimpikon"......
Na ebben megint nincs igazad. Ugyanis semmilyen sportszervezeti szabállyal nem írhatnak felül magasabb szintű jogi szabályozást és ebből kifolyólag nem is kötelezhetnek az elfogadására. Hogy gondolod, hogy egy szervezeti szabályozás elvehet tőlem olyan jogokat, amelyek viszont magasabb szintű szabályozás folytán megilletnek engem. De facto nem vagyok köteles elfogadni jogellenes szabályozást. Ha viszont mégis rá akarnak kényszeríteni arra, hogy elfogadjam, akkor az bizonyos értelemben zsarolás. Hiszen egyfajta pressziót alkalmaznak annak az érdekében, hogy elfogadjam a számomra elfogadhatatlan szabályozást. És az így, a kényszerhelyzettel kikényszerített szabályozáshoz joghatás nem fűződhet. Ebből kifolyólag az ilyen szervezeti szintű szabályozás el nem fogadásáért semmilyen (jog)hátrány sem érhet.
|
Előzmény: incitatus (737)
|
|