nemthomi Creative Commons License 2008.07.29 0 0 8397
Sziasztok!

Nem tudom, hogy most vicceltek, vagy tényleg komolyan gondoljátok, amiről beszéltek. A Bibliai újbor nem azonos a földünkön termelt borral. A Bibliai újbor Jézus Szava, Igéje, Tanítása. Ez benne van a Szentírásban is. Ez az én vérem, az Új és Örök Szövetségé...
Miért kellene azt hinnünk, hogy ez világi alkohol? Jézus vérét senki nem itta meg, ezt gondolni túl morbid lenne még a legádázabb fanatikus híveknek is.
Az Új bor = Újszövetség. A Kánai mennyegző = Azzal a házassággal, amelyet Istennel kell megkötnünk. A násznagy = Mi magunk vagyunk.
Ahogy a földi bor megmámorosítja az elmét = A mennyei bor úgy mámorosítja meg a lelket. Feltéve ha valaki felismeri a Biblia üzenetét, azaz megissza azt. Tehát a kánai mennyegzőn nem bort ittak az emberek, hanem Jézus, bár még nem jött el az ideje, elmagyarázta nekik az Ószövetség, az Óbor valódi jelentését. Mivel a zsidók a félreértelmezett Ószövetséget követték, így valóban édesebbnek tűnt azaz Ige, amelyet Jézus fordított le nekik ugyan azokból a sorokból, amiből azon a mennyegzőn megszületett az Új Szövetség, amelyet nekünk is innunk kellene, hiszen ez az Új Bor az Új Tömlőben. Akinek van füle h....
Mert Jézusnak még a "lábvize" is több bölcsességet hordoz, mint amennyivel mi mindannyian bírunk.
Tehát, az üzenet számunkra az, hogy ha a Zsidó násznagynak tetszett Jézus beszéde, akkor nekünk is el kell vetnünk régi mivoltunkat, azaz a világhoz való ragaszkodásunkat, és Őt kell követnünk, mert csak az Új és Örökszövetség jutalmazhat meg bennünket egy Örök Élettel a Mennyországba.
Aki ezt nem így, vagy legalább is ebből, vagy ilyetén fajta megközelítésből értelmezi, az nem is fogja megízlelni egyhamar azt a Bort, amiről a Biblia ebben a részben beszélt. Pedig mértékkel fogyasztva ez a Bor bizony az Örökéletet jelentheti számunkra. Én azt kívánom mindenkinek, hogy ízlelje meg, mert ez a Bor, nem az a bor. Ez a Bor sokkal finomabb!

Üdv.

nemthomi