Sajnos a lakhatási – ahogy te hívod – kb 2008 decemberében lesz meg (ezt a közös képviselő mondta). Ennek feltétele, hogy át legyen adva minden eladott lakás, ezután pedig megalakulhat végre a társasház (2009 jan-feb.). Így leírva, elmondva, ez olyan semmiségnek tűnik, de addig nincs osztott tulajdonlap, hanem 1 darab tulajdonlapon van az egész lakópark, és széljegyben vannak a lakók. Ez azt jelenti, hogy pl miután megvetted a lakást, és mondjuk fel akarnál venni egy kis jelzáloghitelt, hogy berendezd, vagy akármire, nem fogsz tudni felvenni, mert nincs mire, nincs a neveden a lakás. Eladni sem tudnád a lakást, amíg nincs tul.lap, vagy csak elég nehezen. Ez nem jelenti azt, hogy a vásárlásnál ne lehetne felvenni az épülő lakásra hitelt, mert jelzálogot építkezésre is fel lehet venni.
A fentiek miatt én nagyon szeretném, ha minél előbb megalakulhatna a társasház, illetve azért is, hogy érdemben tudjunk dönteni a közös dolgainkról…
Én 2006 szeptemberében szerződtem, egy éve fizettem ki a lakást, és még mindig nincs saját tul.lap, ami kezd zavarni.
Más, én is azok közé tartozom, aki szeret itt lakni, és azt hiszem, erről többször is írtam.
Bejutás tényleg nem vészes, illetve mielőtt nem zárták le a rakpartot nagyon jó volt, azóta picit nehezebb. Én a belvárosba járok autóval, rakpart lezárása előtt reggel 8:30 kor indultam és 9:00-kor parkoltam le a deákon. Rakpart lezárás után 1 óra volt a bejutás, most, hogy nyáriszünet van, megint 20-30 perc alatt bent vagyok, de hogy mi lesz szeptembertől… bele se merek gondolni!