"Te Leo, én a bigott hülyeség ellen védtelen vagyok."Én pedig úgy látom: egyáltalán nem vagy védtelen! A sajátod ellen legalábbis nem!
Amit írtam, az teljesen oldalfüggetlen!
Egyik része arra irányult, hogy nem lehet és nem is szokás a városvezetést felelőssé tenni
minden egyes lopás, betörés, rablás, emberölés, vagy éppen - csendháborítás miatt! Azt ugyanis nem a városvezetés követi el, hanem egyes (jobb szó híján nevezzük így:) emberek, akik időnként tesznek a törvényekre! És nincs a világnak egyetlen olyan nagyvárosa sem, ahol nem volnának ilyenek, méghozzá tömegesen! Van ahol több, van ahol kevesebb, de ez általában NEM a város vezetésén múlik! Egyébként pontosan ugyan ilyen indokoltan tehetnéd felelőssé a kerületi vezetést is, ugyanannyira felelős! (XII. ker: Pokorny /Fidesz/)
A másik része arra irányult, hogy egy kétmilliós nagyvárosból még akarva sem lehet kiküszöbölni minden zajforrást, még éjszaka sem! Engem például Óbudán minden éjjel a száguldozó motorosok zavarnak fel, olykor hajnali 1-2 óra tájban, ám még soha nem jutott eszembe emiatt sem a kereszténydemokrata kerületi polgármestert, sem - teszem azt - a vér jobboldali gój motorosokat felelőssé tenni!
Céloztam továbbá arra, hogy a motorosok, valamint a sziget az szerinted teljesen rendben van, hadd szórakozzanak, mivel AZ nem hallatszik fel a Svábhegyre! Csak a tüzijáték!
Nos a köznapi szóhasználatban ezt önző, antiszociális, de főképpen: szűklátókörű, bűnbakkereső embertípusnak nevezik!