paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 532

"Tény 1: Fazekas (és Annus) nem adott előírt mennyiségű vizeletmintát a doppinvizsgálaton, amivel a NOB előírásai szerint doppingvétséget követett el.

Tény 2: Fazekastól (és Annustól) a doppingvétség miatt elvették az olimpiai aranyát.

Tény 3: Fazekas (és Annus) a sikertelen doppingvizsgálat után sem adott mintát, hanem ehelyett hazamenekült Magyarországra, lejáratva ezzel Magyarországot."

Tény1.1.: Annus adott annyit, amennyi kell. A többszörösét is.

Tény1.2. Amennyit adtak - sokszor elmondtam már - kiértékelésre, elemzésre, analizálásra megfelelő mennyiségű volt.

Tény1.3. Ez a szabályozás annyira ostaoba és emveri jogot sértő, hogy ezt nem is lenne szabad alkalmazni. Mert ennek alkalmazásával emberi jogokat séertenek meg a NOB és a WADA részéről.

Tény1.4. A Fazekastól levett - a szabályzat szerinti elégtelen mennyiségű - és az Annus által adott négyszeres mennyiség egyaránt negatív eredményt produkált.

Kérdés: nem az lenne a lényeg, hogy azt kimutassák, hogy a sportoló doppingolt-e vagy sem? Akármennyi mennyiségből! És ha ez megállapítható 25 ml-ből, akkor miért akarnak 75 ml-t? Nem arra kellene helyezni a hangsúlyt, hogy az adott minta  milyen mennyiségű volt, hanem arra, hogy minketten adtak mintát. Ahogy már megfogalmaztam: akár egy cseppből is ki lehet mutatni mindent, amit csak akarnak. 

Tény2. Az előbb már kifejtettem, hogy nem volt jogos az arany elvétele. Én egyáltalán nem adtam volna vissza. Én Fazekas és Annus helyében magát a NOB-ot vittem volna az emberi jogok megsértése miatt a strasbourgi emberi jogi bíróság elé. Az arany elvétele miatt egyébként is maga a NOB és a WADA volt a felelősök kizárólag.

Kérdés: nem lett vvolna korrektebb a NOB részéről beismerni, hogy tudatos hajtóvadászatot rendeztek minden valós jogalap nélkül a két sportolóval szemben és  rehabilitálni őket?

Tény3.1. nem menekültek, hanem egyszerűen eljöttek a WADA zaklatásai elől.

Tény3.2. Egyáltalán nem járatták le ők Magyarországot. Akik lejáratódtak, az a NOB, a WADA és a MOB. A Magyar Állam nélkülük is lejáratta saját magát. Éspedig azért, mert nem állt ki a két sportolója mellett - az ártatlanság elvének a hangoztatásával - és nem védte meg őket. És éppen a két sportolót járatták le ezzel a hamis és igaztalan vádakkal.

Tény3.3. Az az embertelen és személyiségi jogokat sértő módszer, amit a WADA produkál, az annyira súlyosan emberi jogokat sért, hogy ezért éppen a WADA-t kellett volna eltiltani a ténykedéseitől.

Kérdés: tulajdonképpen mit is akart a NOB és a WADA? Mert a doppingvétség csak a fedősztori volt.

Előzmény: Or Kán (528)