paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 434
Szóval sem Fazekas Róbert, sem Annus Adrián esetében fel sem merült az, hogy doppingolt volna. Az volt a vád, hogy a szabályzatot sértették meg, amely szabályzat megsértése doppingvétségnek minősült.
Amely szabályzat - pláne, az alkalmazása és a végrehajtása - meg az én véleményem szerint sérti és sértette az emberi méltóságot. 

Nem tudom, tudjátok-e, kedves fórumtársaim, hogy a vizeletmintát ilyenkor WADA ellenőreinek a szeme láttára kell adnia a sportolónak. Tehát - bármilyen abszurd is - az ellenőröknek a saját szemükkel kell látni, ahogy a sportoló éppen belepisil az edénybe. Pórbálj akár te, akár bárki más úgy pisilni, hogy ez az aktus tanúk szeme láttára történik. És eközben az ellenőröknek folyamatosan látniuk kell azt a testrészt is, amelyikkel a sportoló a vizeletet adja.

H ez nem sérti az emberi méltóságot, akkor semmi. Ezért is én azt állítom, hogy azért vesztett mindkét sportolónk a bíróságon, mert rossz volt a stratégia, nem arra alapították a védekezést, amire kellett volna. Hozzáteszem, ha a Magyar Állam is kiállt volna a két sportoló mellett és profi jogászokat adott volna melléjük, akkor mindkét sportoló ténylegesen is nyert volna. Mert nekik volt igazuk. A védelem volt rossz. Kritikán alulian rossz.