Sziasztok!
Mi júl.11-én pénteken indultunk Sartira, 13:30-kor voltunk Tiszaszigetnél. Tiszasziget nekünk akkor volt 1 perc, amikor Röszkén már kezdett sűrűsödni a hétvégi törökvész. A határátlépés után 4-5 településen keresztül vissza kellett menni Horgosig, ez kb. bő fél óra kitérő, de aztán simán lehetett haladni. Még itthon váltottunk 5500 szerb dínárt, ez elég volt az autópályadíjakra oda-vissza és tudtunk venni néhány szendvicset, kólát, cigit, rágcsálnivalót. A tankolásokat kártyával fizettük, SMS értesítést kértünk és minden korrekt volt. Elég nagy a rendőri jelenlét az utakon, a sebességre tényleg figyelni kell, de velük sincs gond. Belgrádnál, péntek délutáni csúcs, araszolgatás, legalább 1 óra kiesés. A szerb-macedón határ 2 perc, nem kértek semmi extra díjat, adtuk az útleveleket, kérés nélkül a zöldkártyát is és már mehettünk is. Az autópályadíjakat itt euroban fizettük, 1-2-1 euro volt, aprót adtunk, egy helyen nem adtak blokkot, a többi rendben volt. Este 10 körül léptünk be Macedoniába. Bennünket senki semmiért nem állított meg, a kilépés is 1 perc volt, aztán éjjel fél 2-kor már Görögországban álltunk meg tankolni. Ott is kártyával fizettünk.
Sarti hangosabb lett, mint tavaly, de egyébként nagyon jó hely, szép nyaralásunk volt.
Visszafelé júl. 19-én délelőtt fél 10-kor indultunk, még Görögországban teletankoltunk (kártyával fizettünk), visszafelé is sima utunk volt. Este 9-kor értünk Röszkére, sajnos Tiszasziget felé nem mehettünk, mert ilyenkor már zárva tartanak. Röszkén álltunk bő 1 órát, a határ 2 oldala dugig törökökkel, tényleg rengetegen voltak, de azért haladtak a sorok.
Tehát nekünk sima utunk volt, de azt azért még leírom nektek, hogy annyi rossz tapasztalatról olvastam a kül. fórumokon az úttal kapcsolatban, hogy én végig szorongtam, csak akkor lélegeztem fel, amikor átértünk Macedónián.
Mindenkinek szerencsés utat kívánok!