Mtubi Creative Commons License 2008.07.23 0 0 18659

Nem veszem kötekedésnek. :)

Még szerencsére nem kerültem ilyen helyzetbe, persze igyekszem mindig a lehető legtöbbet kihozni a helyszínből, fényekből, felszerelésből és a boldog párból még ott a fotózáson és az utómunkán is.

De ha ilyen helyzetbe kerülnék...

Az eskövő fotós fórumon olvastam, hogy a fotós nem is foglalkozott az utómunkával (ez látszik a fotós portfólióján), ami a normálisabb fotósok számára még több munkát jelent, mint maga a fotózás. Itt már bukott a dolog.

A meglévő képeket megpróbálnám úgy alakítani, ahogy a pár szeretné. Ha ez nem elég, akkor az újrafotózásban is benne lennék (ingyen), de a ruhát nem fizetném, maximum abban az esetben, ha tényleg igazán rosszak a képek.

Anyagköltség...Itt nem igazán mérhető, mert nem filmre fotózunk már...A drága felszerelés kopása nem forintosítható igazán szerintem. Itt nagyrészt a tudást/felszerelést és a munkát/időt kell megfizetni (fotózás + utómunka során).

Az elégedettség is egy elég nehéz dolog, mert lehet, hogy a pár nem mondja ki őszintén amit gondol. Eddig nem kaptam elégedetlen kritikát és persze magam is látom a képeken, hogy most jók vagy nem, de akkor leszek boldog, amikor a papírképeknél még az árban lévő képeken túl is kérnek még. :)

Szerintem egy nem csak a pénzre hajtó fotósnak a legfontosabb, hogy a megrendelő elégedett legyen.

Nagyon olcsó?...Szerintem a nagyon olcsó egy hajnali 1-ig tartó fotózásért 30-50eFt között van, innen kezdődnek az árak. Pl. én is ennek a felső része körüli összeget kérek, mivel még nem vagyok "nagy öreg" a szakmában. :) De ez nem jelenti azt, hogy nem érdekel a megrendelő elégedettsége és csak "nyomom a gombot".

A fotós kiválasztásánál szerintem az egyik legfontosabb, hogy meg kell nézni tüzetesen az eddig képeit. Ne csak hallomásból és ajánlásból, mert lehet, hogy a valakinek megfelelő fotós munkája már nem tetszene. Az is lényeges, hogy ne legyen ellenszenves a fotós sem. :)

Előzmény: Kiskukacka (18656)