Milyen korán értékeled az évet!
Nálunk még virágzik a krumpli, akkora a szára, hogy nem lehet közé menni. Még a tavalyit esszük.
A paradicsomot esszük, egyelőre győzzük nyersen. Elfogyott a Cuproxát, további sok eső várható, kell még venni. Még nincs baja sem a krumplinak, sem a paradicsomnak, de nem szabad elkiabálni.
Nemrég vetettem futó zöldbabot, most kezd csavarodni a szára.
Kezdenek nőni a sütőtökök a kerítésen, pár már nagyobbacska, és most kezdenek igazán kötődni a termések.
A kígyóuborka és a Bernadett a szabadban kezd kimúlni, az üvegházban nagyon atkás. A legszebb az a kettő, amelyik cserépben van fal mellett. Még pár adag saláta ki fog jönni abból, ami van rajtuk. A Mohikánt most kezdtük enni. Finomabb, mint a Perez volt. Apróbb, de több van rajta, talán a héja is vékonyabb. Jövőre is ezt vetem inkább.
A paprikát is már szedjük. Egy Elefontormány csípett. Eddig még nem jártunk így. Nem nagyon esszük az erőset.
A répa nálunk is a szokásos, a pasztinákból még nem húztam ki, a lombja szép.
Szépen kikelt a kétféle téli retek, saláta, káposztarépa, kb. 5 centis a cékla. A versenyhagyma még bent van, átmérőjök átlag 5 centi. Finom édesek, de nem éppen verseny méret. Már konyul a szára, nemsokára azt is kiszedem. A helyére jön majd a Húsvéti rózsa retek őszre.
A káposztafélék tele vannak liszteskével, felhőkben röpködnek körülöttük. Tetvesek is voltak, azok már eltűntek. Káposztapoloska is kevés van már. Az összes kártevő ellenére elég normálisan nőnek.