Üdv mindenkinek!
Régen nem jelentkeztem, gondolom nem is hiányoztam senkinek :D :D
Egy kis beszámoló:
A bab kuka lett, egyáltalán nem sikerült jól, valami gebasz lehetett a maggal, mert egyrészt itt-ott kelt ki, másrészt meg a csövekben alig van babszem.
Paradicsom nagyon jól sikerült kb a felét szedtük le (látva a még zöld bogyókat),
40kg lett, szóval olyan 70-80kg biztos lesz. Ki is passzíroztam, ez a paradicsom inkább húsos, mint leves, de végülis az íz számít. Ennek fényében nem rossz a lé mennyisége, 15liter lett belőle + amit behörpöltünk.
Krumpli is meghálálta a gondoskodást, eddig 30kilót ettünk meg ez kb 2 sor a 15ből.
Az átlagos gumónagyság 8-10-12centi átmérőjú. Attől függ, hogy a sor elején van vagy végén, ahol kevesebb vizet kapott... De láttam tenyérnyi átmérőjűt is, többet is.
Töknek meleg volt egy kicsit az idei nyár, a vicc kedvéért meghagytam egyet, kiváncsiságből, hogy meddig nő. Vastagabb, mint a combom(100kg vagyok :) ) és kb egy méter hosszú.
Dinnye megadta magát szerintem, nem figyeltem rá eléggé, több víz és tápanyag kellett volna.
Zöldség-répa-karalábé-uborka-cékla-hagyma hozta az elvárt szintet, meg vagyok elégedve velük. A hagymával különösen, finom ízletes, nem agyösszehúzóan erős. :)
Káposzta csak elenyésző mennyiségben használható fel, nem szereti a földet valószínű. A paprika a célegyenesben adta fel a küzdelmet, szerintem valamit nem jól csinálhatok, vagy ez sem szereti a földet.
Borsót, retket már megbeszéltük, hogy nem ebben az évben könyvelhetjük el az évtized termését. Kb mást nem is termeltünk értékelhető mennyiségben.
Ha esetleg nem esne eső a következő két hétben nem bánnám, akkor kezdjük felszedni a krumplit, a szára már szárad elfelé.
Összeségében jó év volt, főleg azoknak a növényeknek amiket nagyon szeretünk.