FM13
2008.07.18
|
|
0 0
2669
|
Sziasztok!
Természetesen a középső strófa egyik sora elcsúszott; úgy látszik, ezek a szövegszerkesztők nem teljesen kompatibilisek. A "Görbe fáktól fogva közre" külön sor volt eredetileg. Bocs' a szépséghibáért!
Bemutatkozásképp: legtöb versemet huszonéves korom elején, az unalmas (se fizikai se szellemi) munkahelyen írtam. Később már leginkább csak prózát, de nem igazán törekedtem a műfaji besorolhatóságra, bár ritkán az is előfordult. Írtam rímes és szabadverset, lírikus novellát, költői ihletésű matematikai levezetést, de az ellentétét is: az előre megtervezett verset, Poe-i beütéssel ("A fehér holló", 1968) és élemedettebb koromban kritikát a saját régebbi irományaimról, meg ami épp és ahogy jött. Nem voltam mérnökhöz illően túlrendszerezett, bár ellenszenves volt a rendetlenség. Igyekeztem keretek közé szorítani saját önellentmondásaimat, de erre hadd ne mondjak példát, mert nem én vagyok itt a fontos, hanem az a néhány tucat verstermékem, amit talán kár lenne elfeledni, bár ezt majd Ti döntitek el.
Most néhány mintát előhúznék, szóljatok, ha elegetek van belőle!
AZ ÉLET HÁZA
Távol minden emberitől
hol soha nincs szellő,
mely siralmat regöl,
Ott, e néma térben,
szemektől nem érten
áll az Élet Háza
régtől, le mégse dől.
Mert nincs kerítése,
odamehet bárki,
kopogtathat, és e
ház őt beveszi.