Camenzind Creative Commons License 2008.07.18 0 0 1849
ami eddig a legnagyobb gond nekem az a sponzor célkitűzései...
nevezetesen cont tour-ban kezdtem a garmin-nal, ahonnan 2. szezon után feljutottam a pt-be. Még ott sem volt gond első évben, hiszen a keretet is rendesen kibővítették, le tudtam szerződtetni Boonent és Schumachert, ígyhát elég jól ment, talán túl jól is...
Ebben az első PT-s évadban még minden egyes részsikernek is örült a szponzor, kisebb versenyen is 4-5 csillagokat kaptam, mérsékeltek voltak a konkrét célok is, pl stagewin a touron, top5 paris-roubaix, trikóviselés egy napig vueltán, stb... amiket maradéktalanul teljesítettem is, főként a 2 új szerzeménynek köszönhetően.
PT csapatversenyt végül 3. helyen zártam.

Namost az első PT szezon végén ugye határtalanul elégedett volt a szponzor, de ez a keret növelésében már nem mutatkozott meg annyira, mindössze 20 000 egységgel emelte a salary cap-et, ami ugye nagy név igazolására már nem annyira elegendő. De nem is annyira baj, gondoltam én, így is elég jó kis csapat van alakulóban.

Csakhogy jöttek az új szponzori igények, tour győzelem, stb. Egyúttal "kisebb" versenyeken hiába érek el sikereket, még egy darab +-t se kapok, pl egy Paris-Nizza szakaszgyőzelemért (egy ilyenért megkaptam a +++++-t egy évvel korábban szintén a PT-ben. Egyedül a California Tour összetett megnyeréséért kaptam egy árva +-t eddig.. Bár még szezon elejénél tartok csak, de komolyan aggódok, hogy mi lesz később...
Egyik évről a másikra ez így túl nagy változás szerintem...