Lehet, hogy tévedek, mert ez is benne van a pakliban, de nekem ez a hozzászólás nagyon úgy tűnik, mintha valaki olyan írta volna, aki a legkevésbé sem lakást vett itt, inkább a másik oldalról érdekelt...
De tételezzük fel, hogy nem így van, és akkor a válaszom:
Kedves Lakótárs!
A közös költséget bárhogy meg lehet határozni, nem is várom el, hogy egyelőre azt fizessem, ami a tényleges költség forintra pontosan kiszámolva (mint ahogy ilyen sosem lesz). De az akkor is erős, hogy megbecslik, hogy mennyi lenne, ha lenne, és azt fizessem, nem gondolja? Tudniillik, egyelőre megbecsülni sikerült, de szemétszállítást, kukát biztosítani nem, a sarat eltakarítani (függetlenül attól, hogy ki hordja be), szintén nem sikerült. Kertészt keríteni úgyszintén nem sikerült. Egyébként meg a lakók egyelőre kevesebben vannak az épületben, mint a munkások. A villanyt sem a lakók kapcsolgatják nap közben túlnyomó részt, belőlünk - Önt is beleértve - lényegesen kevesebb jut egyelőre 1 nm-re, mint munkásból...
Én még közösköltséget visszaultani életemben nem láttam...
Viszont ha már itt tartunk, arra például nagyon nagyon kíváncsi lennék, hogy hogy lehetséges, hogy a fűtés átalányt, és a közösköltséget egy azon számlára kell utalni? Nem lenne célszerű és ésszerű - lévén két igen-igen különböző költségről van szó - ezeket külön kezelni???