"Ezt a "Meg kellene szokni..." dolgot nem értem kristály tisztán. Elmagyarázhatná valamelyikőtök, hogy mire értette."
Durván és tömören:
Arra, hogy egy köcsög nepper ne siránkozzon hogy mi nem jó neki, örüljön ha ilyen lábszagú mentalitással eladhat valamit :)
Kicsit bővebben:
Én vagyok a vevő, én állok a pult innenső oldalán, tehát akkor is igazam van, ha nincs igazam.
Kis hazánkban a 40+ év cucializmus után következó kb. 20 évben sem sikerült mindenkinek felébredni :)
Kereskedőknél/hivatalakonál jellemző az, hogy érezd megtisztelve magad, hogy náluk vásárolhatsz/ügyintézhetsz.
Jelen esetben adva van egy nem túl fényes pedigrével megáldott autó, és ahelyett hogy a kerskedő örülne hogy akad rá vevő, még neki nem tetszik valami.
Jó reggelt kívánok, az adott példányon kívül van még ~60db. potenciális versenytárs márkán belül. De ha nem is 60, neki ezt nem kell tudni ;)
Nem kell neked 400 kilométert autózni hogy vásárolj, érezze megtisztelve magát hogy odafáradsz ;)
De nem mindenki ilyen balfék, itt van pl. Stevie a topikról.
Valamikor év elején benyögtem a gumis topikra hogy kellene téli papucs az autóra.
Tudván hogy sokan szakmabeliek ott, kértem ajánlatokat.
Stevie írt is azon melegében (késő este vagy éccaka, nem emléxem), és a többieket ár/minőség arányban messze verő biznicet ajánlott.
Amikor amegbeszélt időre odamentem azon nyomban fogadtak (téligumi-szezonban!), nagyon korrekt kiszolgálásban volt részem, kezdve a kerékcsavarok nyomatékkulccsal való meghúzásátol a nyári gumik bekotonozásáig, és autóba való berakásáig.
Így is lehet...