szalaylp Creative Commons License 2008.07.17 0 0 105

Tegnap megérkezett a Zenoa. Bár nem tudtam tisztességesen várni, mert a gönci barackosban idény van, de azért megvárt itthon a gép. Az első ránézésre is faltörő kos benyomását kelti, vagy legalábbis, mint a Star Wars, Jedi visszatér részben a légpárnás motorok az erdőben. Szóval én csak úgy hívom atomerőmű.

Szépen összeszereltem, elolvastam a kezelési útmutatót. Sok érdekes infóvval lettem gazdagabb. Pl: ne hagyjuk megöregedni a benzint. :-)Így nem mertem beleönteni az egy hónapnál régebbi keverékemet. Ma hozok friss "anyatejet" a gépnek. S remélem a zsir, amit kihagytak a csomagból ma megérkezik. Nem szeretném első körben gallyra vágni a "kicsikét".

Heveder kérdés: Fekete, széles vállpántal, Komatsu Zenoa izléses felirattal, minden oldalról körülfogó szijjakkal. Egyébként ez volt az első, amit kivettem a dobozből, mert már néhányan paráztattak a megjegyzéseikkel. Tökéletesen illeszkedik rám, és annyi állítási lehetőség van rajta, így nem tudom elképzelni, hogy valakire ne lenne jó. (Persze minden lehetséges.) A heveder miatt a 180 cm, 90 kg vágósúlyban lévő kartársak ne aggódjanak. A 9 kg tényleg annyi, meg kell szokni, még ilyen profi hevederrel is. (Ja és még fel sem volt tankolva.) A gép beakasztása a tartókapocsba valóban nehéz, még nem találtam rá ideális módszert.

Hangjáról nyilatkozni még nem tudok, sem az erejéről. Remélem ma már beljebb leszek a témában. Kisütött a nap, így néhány fotót is aplikálok az új jövevényről.

A damilfej, nekem elégségesnek tűnik, 6 m anyag fél rá. Ennél többet nem is akarok első nekifutásra elnyomni. A damil méret, amit a könyv meghatároz: 2,4-es.

Érdekesség!!! Hasznáalthoz ez a tanács olvasható. 40 perc munka 20 perc pihenő. A gépet napi két óránál többet ne használja. - Ez komolyan beszél???-

Plussz infó: Garancia 1 év, ipari felhasználás esetén 1/2 év. Bebiztosítják magukat. (Ja és kölcsönzéses használat esetén 1 hónap.)  

Kivánjatok hozzá sok szerencsét vagy legalább egy kalappal. :-)

Üdv: szalay.