Szerbusztok.
Mostanában vettem egy ARISTON MTP 2912F.
http://www.ariston.hu/ariston/productsheet.do?productId=48440HU
Már régóta szerettem volna egy olyan hűtőt, amin tudom kontrolálni a benne uralkodó hőmérsékletet.
Az előző régi darabban, kb. 1 évig tároltam egy hőmérőt, mert elkezdett rosszalkodni, azaz a hőmérsékletet nem tudtuk 14-15 fok alá tornázni. Tehát megmaradt az a szokásom, hogy időnként ellenőrizném a hőmérsékletet.
Ez az Ariston olyan, majdnem olyan. A leírás szerint a beállított hőfoknak kellene beállnia a hűtőtérben. Természetesen nem vártam egy „atomórát”.
Megérkezése után el is kezdtem tesztelni. Bekapcsolás előtti 3 óra várakozás, csak ritkán nyitni a hűtőt, profi laborpontosságú mérő műszerek,…és most azt mondom, bár ne tettem volna. Mert elkeseredtem. Minden beállított értéknél (az ajtón kívül elhelyezett vezérlő konzolon) +5-6 fokkal többet mértem. Tehát +5 fokra való beállításnál pl. 11-12 fokot. Mértem alsó-felső polcon, folyadékban, krumpliban (egyébként ez a módszer hozta ki a legalacsonyabb hőmérsékletet „csak +4,5 fokot), 24, 48 óra múlva stb…
A konzolon minimum +2 érték állítható be, de az előbb leírtak miatt nem tudtam 7 foknál hidegebbet produkálni.
Hogy mi ebben a baj? Pedig nem érzem magam túl kekec figurának, csak szeretném azt a hőfokot tapasztalni amit beállítok (ha már a kijelző szerint lenne annak beállítására lehetőségem).
Természetesen hívtam a szervizt, és sajna ennyit tud a gép.
Még bele fér a 3 napos cseregaranciába. Cipelhetem valahogyan vissza.
A baj az, hogy már megtetszett, szimpatikus, de miért nem tud hidegebbet… A fagyasztója -30 ig is lemegy, és csak 2 fok eltérést produkál a beállítottnál. 2 fok még az alsó hűtő résznél is elmenne, hiszen +2 fok beállításnál tudna +4-et.
Tudom nem általános, hogy az egyszerű felhasználó méregeti a hőfokot. De ez egy „plusz” szolgáltatása a hűtőnek, és szerettem volna ezt „élvezni”.
Kérdésem a következő lenne e hosszú bevezető után:
-Vizsgált-e már valaki olyan hűtőszekrényt, amelynek hőmérséklet kijelzője volt (ledes, vagy digitális),és közelítőleg meg is felelt a hűtőtér hőmérséklete a beállítottal?
-Amennyiben igen, mely márka, típus volt?
- Mettől meddig lehet a hőmérsékletet állítani?
-Vagy ez minden hasonló gépnél jellemző?
-Szerintetek túlzott igény, hogy egy hűtőgép tudjon +4,5,6 fokot?
Ezt a problémát persze egy hagyományos, kijelző nélküli hűtőnél észre sem vettem volna…de ez a funkció tetszik.
Előre is köszönöm a segítséget.