SZVSZ a menyasszonyi ruha varratása még drágább, mint egy olcsó kölcsönzés, vagy a régebbi modellek megvásárlása. Én kb. 65.000 Ft-ot hagytam ott a szalonban menyasszonyi ruhára és hozzá való kütyükre (fátyol, kesztyű, bugyi, melltartó, harisnya, hajdíszek, nyakék), és mind az enyém, megvettem. A férjem öltönye, ingjei (2 db) és nyakkendői (2 db) is kb. ennyibe kerültek, azokat mondjuk méretre varrattuk (nyakkendő kivételével).
Nálunk bevált trükkök a spórolásra:
- süteménysütés családilag
- rokonok díszítették a termet, nagykerből vettük a hozzávalókat
- virágos ismerősnél baráti áron kaptuk a csokrokat és autódíszt
- meghívóból egyszerűt és ízléseset választottunk, ami azért tetszett is, de profi nyomdában csináltattuk
- zenekarnak sokat jártunk utána, míg találtunk egy olcsót, akik hárman voltak, és csak 70ezret kértek, a kikéréstől egészen hajnalig játszottak
- nem volt pénzért vőfélyünk, a kikérő szövegét egy rokon srác mondta el, utána pedig nem volt rá szükség
- torta-áraknak sokat jártunk utána, és végül nagyon olcsón nagyon finomakat vettünk
- fotóst is barátilag intéztük, másképpen megfizethetetlen
- a menyasszonyi autót a barátnőm hozta a munkahelyéről (autószalon), ingyen
Szerintem az a lényeg, hogy mindent a legjobb helyen vegyél meg. Ez nem feltétlenül a legolcsóbbat jelenti, de legyen arányban az ár az értékkel! És ne sajnálj utána járni, egy-két telefonhívást vagy kitérőt útban hazafelé megér, hogy spórolj utána 10-20 ezer forintokat. Szerintem.
Amin nem lehet spórolni: önkormányzati és templom esküvő szabott ára, vendéglőben a kaja ára (max. alkudni lehet). Más nem is jut eszembe hirtelen.
Bocs, hogy hosszú lettem.