Sziasztok!
Mi megkaptuk az illetékről a levelet kb. 3 hete, és mi is beadtunk egy mérséklési ill. részletfizetési kérelmet. Arra még nekünk sem jött válasz.
Közös költség:
Elvileg tegnapig kellett fizetni. Volt róla egy levél a postaládában. De én nem értem, hogy mire fizetünk. Nekem közel 13 ezer Ft, de mi van benne? Mire fizetek már most ennyit? Kertész nincs, a közös kert valami borzalom. Fű sehol, hatalmas gaz mindenhol, viszont kerti tó az van, úgy áll a víz, a kukákat kirakták ugyan, de zacsi nincs benne, szemét viszont már van, kiürítve viszont nincs, lift nincs, szemétszállítás nincs, mert hogy kuka sincs, nincs is hova dobni a szemetet. Akkor mire is fizetem??? Oké, a biztosítást aláírom, az valós költség már most havonta. De ennyi. Ez szerintetek normális?
Vagy az, hogy fizetni kell máris a felszíni beállókra? És nem a 300 Ft, nem ebbe megyek tönkre anyagilag, hanem az, hogy nincs is még felszíni beállóm!!! Mire fizetek??? Arra, ami meg fog épülni? Annak a takarítására vagy mi a fenére?
Ne haragudjatok, de talán ez háborított fel engem a legjobban.
Miért nem akkor szedjük a pénzt, amikor már van mire? Amikor már volt lakógyűlés és meg tudtuk beszélni, hogy mire, és mennyit? Szedjenek most a biztosításra 2500-at, vagy nem tudom mennyi, szedjenek a közös világításra x-et (megjegyzem a kertben még nincs is), de ne szedjenek már annyit, amennyit majd akkor is fogunk, amikor már minden lesz. Pont erre való a lakógyűlés, amiről még szinte semmit nem is hallottunk, csak hogy majd lesz, talán augusztusban. Miért nem lehetett ezt korábbra tenni? És akkor annyit fizetnénk, amennyit megszavaztunk. Értem én azt is, hogy kell tartalék, de akkor meg ezt kellene kommunikálni. Most effektív semmire nem fizetsz, csak félretesszük. De nem ezt mondják. Meg mondjuk szerintem ez is olyan, hogy szavazzuk meg, hogy mennyivel fizetünk havonta többet - konkrét ellenszolgáltatás nélkül, csak arra, hogy legyen tartalék. Vélemény?
S.