olcsón? az szinte lehetetlen. vannak trükkök mondjuk:
- nem 5 fős kaja, csak 2 + sütik.
- röviditalokat, vagy ha lehet a hosszúakat és üccsiket is nagykerből vinni, esetleg gabinban (amikor elhozol X mennyiséget, és ami bontva lesz csak azt kell kifizetni)
- virágokkal szolídan bánni, díszítésnek nem kála, hanem margaréta v szegfű. nem "nagynevű" virágostól venni, aki 2x szorzóval csinál menyasszonyi dolgokat.
- ruhát nem kölcsönözni, hanem vmi alkalmis boltban tetsző fazont csináltatni menyasszonyi színben. minálunk így volt, egy egyszerű A vonalú ruha, abroncstalan, 30K volt, és örökbe a kicsi feleségemé, fel tudja venni máskor is pár kiegészítővel később is simán (barna stóla, ékszerek stb. mindjuk még nemtom hova... :D)
- egyszer használt menyasszonyi csukát a deichmanba venni 5-8 ezerért...
- normális sminkest-fodrász találni. én teljesen meglepődtem, a menyasszony hajért, a menyasszony sminkért, az én rőzsém belövéséért, meg előtte a próbahaj és sminkért összesen 10 ezer froncsit kértek csak.
- gyűrűpárnát csinálni: 300 ft az anyag bele még 100 a vatta. a boltba meg 5 ropi és rusnyák mint a dög...
- díszítésre megkérni az ehhez kedvet érző barátokat rokonokat. mi nem akartunk nagy díszítést, azt úgy belelendültek, h elképesztően jól nézett ki minden.
- mi mondjuk nem spórolásból, hanem mert így szerettül volna kihelyezett esküvőt kértünk, így egyszer került 35 eFt-ba és annyi. nem volt kocsibérlés, kocsidísz ilyenek.
- nem zenekart hívni (100-nál kezdődnek) hanem DJ-t, akik 20-30ért simán megcsinálják a bulit.
- 200ezer forintot költeni a fotósra és a videósra? komolyan? nagyon jól dolgoznak az tény, de egy 50 fős lagzinál ez kb az össz költség hatoda lenne...
- meghívólat otthon nyomtatni, kb 3000 ft papírköltséggel meg egy tintapatronnal (már ha ért kicsit az ember, vagy vmelyik haver az elkészítéshez. nálunk értettünk. :D)
én ugy látom jelenleg úgy lehet számolni h kb 15 ezer / fő a költség összesen.
hát ennyi a tipphalmaz. biztos megbántottam vagy ezer embert aki ebből él...
mi úgy voltunk vele, h nem akartunk semmin spórolni. ha vmiből volt egyszerűbb verzió és teszett nekünk akkor azt választottuk. pl asztali futó varratása helyett a virágosok által csomagolásra használt színes anyagot használtuk. van vmi spec neve, kicsit átlátszó, több szín, nem papír de nem is műanyag