a "tipp" az IDŐ :))) ennyi és semmi más. már egy éves és két hónapos - egyszerűen higgad lefelé egy kicsit és sokkal szófogadónbb lett, más nem nagyon történt. már nagyon korán megtanuét mindent (ülni, feküdni, pacsit adni - na ez nem fontos, csak kíváncsi voltam mennyi idő alatt tanulja meg, volt vagy két nap :)) - jönni, megállni, ottmaradni, várni, stb. - de olyan szelektíven fogad szót - és ez egyszerűen javul, ennyi. tök jóóó :))) szóval tutira lesz siker nálatok is, ha kicsit "komolyodik" (bár ez a komolyság náluk igen távol áll a tényleges komolyságtól, hihi :)))
a versenyek... hát kiskorában elvittük csakis körülnézni, hogy milyen is ez... alapvetően nemtok semmi rosszat mondani, mert nem ismerjük annyira és nem is indultunk el (kiskorában egyszer-kétszer gondoltuk elvisszük, de miután a páromnak nekiállt segíteni kerítést festeni, tiszta lazúr lett a szőre az orránál, így ezzel el is döntötte a kérdést: lehetetlen volt leszedni :))) egyszerűen csak NEKEM nem teszik, de a párom isosztja ezt a nézetet. fontosabb, hogy boldogkutya legyen, ennyi. ami nem jelenti, hogy a többiek nem boldogok, félreértés ne essék :)) csak ez gondolom mentalitásbéli különbség, pl. ki mit gondol a gyerekek versenyeiről, van akinek fontosabb, hogy büszke lehet a gyerekére, nekem meg nem annyira jön be ha szerepeltetik őket. nincs ezzel semmi gond egyik oldalról sem - egyszerűen különbözőek maguk a gazdik a kutya kvalitásaitól függetlenül, ennyi és nem több :)