peetair.s
2008.07.10
|
|
0 0
1772
|
Sziasztok. Van egy kis problémám a Vectrámmal és a szervíz teljesen tanácstalan. x20dth, 1999 decemberi. Az a gond, hogy padlógázas gyorsításnál rángat. De nem minden sebességfokozatban. 1-2- ok, hármastól kezdődik a probléma olyan 3900-nál jön elő és olyan mintha pumpálnám a gázpedált, ha nem taposom annyira a gázpedált, akkor gyorsul simán tovább, ez 4-ikben már 3600 körül 5-ben pedig 3200-nál jelentkezik és az autó max sebessége 150-160 ott már teljesen mindegy mennyire nyomom a gázpedált rángat. Pedig ment 180 felett is. A rángatás olyan 1-2 mp-es periódusonként ismétlődik. Prémium dieselt tankolok bele már négy éve. 151 ezernél adagolócsere, 163-nál légtömegmennyiségmérő csere és egy vákumszelep. Jelenleg az autóban 166 ezer km van óra szerint. Én 70 ezret mentem vele. A sárga lámpa sem világít, a motordiagnosztika nem mutatott semmit, se menet közben se álló helyzetben. Amíg el nem éri a kritikus fordulatszámtartományt, addig a megszokott módon gyorsul. A hiba a légtömegmennyiségmérő és vákumszelep csere után jelentkezett. Azóta lassan 3 hónap telt el és az üzemanyagszürő, légszűrő csere, olaj, olajszűrő cseréje is megvolt egy hónapja. A hiba még mindig jelentkezik. A szervíz már dolgozott rajta 2 teljes munkanapot nem találták az okát, azt mondták hajtsam rendesen hátha lesz hibakód, de eddig nem jött, mivel szerintem esélyes az adagoló, sürget az idő mert a garancia csak egy év és az augusztusban lejár. Esetleg van valami tippetek? |
|