Dr. Máris Creative Commons License 2008.07.09 0 0 241

Grönefeld az ötödik kiemelt Safarovát búcsúztatta

2008. July 09.

'Nagyon elégedett vagyok a mai játékommal'- mondta a méltán boldog német Anna-Lena Grönefeld miután 6-1, 6-4 arányban diadalmaskodott az ötödik kiemelt Lucie Safarova ellen a második fordulóban.

"Az elmúlt hónapokban kisebb versenyeken játszottam mivel majd' egy évet kihagytam teniszhez nem köthető problémák miatt. Nagyon keményen dogoztam viszont az elmúlt hetekben.'

2006 áprilisában Grönefeld már 14. is volt a világranglistán, tehát tudja, mit jelent a top játékosok között lenni.

'Amikor a pályára léptem, tudtam, hogy van esélyem. Az eredmény meglepetés, de én nagyon boldog vagyok azzal, ahogy ma játszottam.'

A két játékos e meccs előtt egy mérkőzést vívott egymással. Ezen, tavaly Eastbourne-ben füves pályán, Safarova 7-6, 7-6-ra győzött, így most Grönefeld elégtételt tudott venni azért a vereségért.

'Úgy gondolom, jól adogattam ma, jól alkalmaztam a különböző ütéseket, agresszíven játszottam az alapvonalról. Azt hiszem, ellenfelem jó néhány hibát vétett ezen e meccsen'-mondta Grönefeld.

Ami a következő, negyeddöntős mérkőzését illeti, az ellenfél valószínűleg a második helyen kiemelt francia Alizé Cornet lesz. 'Alizé nagyszerű szezont tudhat magáénak ez évben, fiatal, kemény játékos. Amikor pályára lépek, erős játékot játszom, és a pályán mindig van esély, mindig győzni akarok'-tette hozzá Grönefeld.