Köszönöm, hogy bekukkantottál :-)
Hadd reagáljak csak a "szenvedélyességre": ez egy index.hu-s vitafórum, 2008-ban. 2000-ben valóban hangzottak el ész érvek, amelyekből értelmes viták kavarogtak.
Viszont ha a köztudatba be akarsz vésni valamit (elég nagy munka), akkor bizony alá kell merülni. Most, 2008-ban. Nézd csak meg a VEKE honlapján a Stadler üzemlátogatásról szóló cikket, illetve a hozzászólásokat.
Egy hete van kinn a cikk, a hozzászólások száma pedig nulla. Ha szakmát dobsz be a köztudatba, az olyan, mintha ultrahangon szólnál hozzájuk. A bulvár az ő világuk. A paraméterkönyv (de csak az anyázás szintjén), és a viszonylatszámozás, valamint a 4-es metró, ahol csőrikék 2 hetes, egy hónapos lerágott csontokat dobnak be a köztudatba.
Ha nem vigyázunk, topikgazdaként nem figyelek, átcsapódunk abba, hogy az 56-ost láttam ma, meg az 52-est, kicsit jobban zörög az 54-es, mint a múlt héten, és hogy miért áll a Fogas 4-5 perceket kitérőnként.
Viszont, amit kiöntöttem, valós problémák, amelyek évek óta kínozzák ezt a mostoha kirakatüzemet.
Időnként a figyelem középpontjába kerül pár percre, majd újból elfeledik. Hisz csak egy "Fogas". Hogy a fókuszotokba került és vezetted, nyilván ráéreztél az utánozhatatlan ízére és megérezhetted azt is, hisz világlátott ember vagy, hogy itt nagyon nincs rendjén az infrastruktúra.
Alapból nincs rendjén. A Fogasprojekt már a 21. század első évtizedében biztos, hogy nem jön össze, de a pálya, a bizber és a járművek nem bírják már évekig.
Miért is lovagoltam a fogasléc kenésének problémáján?
Tán, mert Nektek sem mindegy, hogy 30 ezrenként kell (azaz kéne) vagy csak 120 ezrenként cseréni a 3 kapaszkodókereket. Egy minimális odafigyelés és egy cseppnyi, eddig valamerre elcsöppent zsíradékra, kenőanyagra van szükség, de sűrgősen.
Új talpfák:
420 db, azaz kb 450-500 folyóméter. Több a semminél, de nagyon kevés. 4000 folyóméter, najó, lejön belőle 120, szorul rá a sűrgős cserére.
Ha optimista lennék, tapsikolnék a talpfákhoz, hisz azt a max 5 évet a nagyprojektig már ki lehet húzni a frissen cserélt faaljakkal. De félek, hogy itt nem öt évről van szó.
Folytathatnám, de szerintem hasonló véleményen vagyunk minderről.