Egy kis ízelítő a mai napból, akinek van türelme hozzá, olvassa el. Most tömörebben, és nem a meccsekről írnék sokat mivel azokat ma már mutatta a tv:
Dél van, kibírható meleg, enyhe szél, sokkal több ember mint hétfőn és 4 soros lelátó az 5-ös és 6-os pályára.
Rybarikova csodás játékkal kiütötte Kutuzovát, Klepac és Zoric még kínozzák egymást, sok hibával. Marosi és Lapuschenkova már melegítenek, viszont kevés a néző a centeren, mivel sokan a szintén kezdődő Kucova-Bacsinszky meccsre kíváncsiak. Marosi kb. 1 óra alatt kivégezte az oroszt közepes játékkal, jó szervákkal, és megkapta a hét első vastapsát.
Közben a visonkova-utód Chvojkova és a nyögdécselő Müller nézhető (vagy inkább hallható) meccset játszik a hatoson, Bacsinszky nem tud mit kezdeni a csodálatosan játszó szlovákkal, kint a négyesen pedig a pici Zakopalova bomba játékkal üti le a kicsit túlsúlyos Cohen-Alorot.
Sok idő után végre kezdődik Gréta meccse a centeren, a külső pályákról eltűntek a nézők, a lelátón sokkal többen vannak mint Marosi meccsén. Elkezdődött a meccs, 2-1 Grétának és az emberek még mindig csak jönnek, a lelátó egyre jobban megtelik. Az első szettet csodás játékkal nyerte Gréta, látszott a csehen hogy nem erre számított. A második szettben 5-4 -nél kiszerválhatja a meccset Gréta, viszont 0-40. A nézőktől kapott egy adag tapsot bíztatás jeléül, viszont ez inkább Benesovát bizonytalanította el, Gréta 5 pontot nyert sorozatban így megvan a nap második továbbjutója!
A Kvitova meccsre rendesen kiürült a center lelátója, szinte mindenki a szenzációs Hradecka-Johansson meccsre volt kíváncsi. Kvitova nem egy szemet gyönyörködtető játékkal verte két szettben a román Cirsteat. Közben Groenefeld és Senoglu lemossa Zoricot és a Tótot, röhejesek voltak ahogy csak nézték a Groenefeld-féle első szervákat, mellettük pedig nem kis balhé kerekedett a Henke/Olaru-Bacsinszky/Rosolska meccsen, ugyanis (sajnos nem tudom mért) Olaru teljesen kiborult, a székbírótól kezdve a securitisig mindenki ott volt a hálónál, tíz perc után folytatódott a játék. Itt mentem haza, ugyanis már nem akartam megnézni a Nagy-féle gyenge párosmeccset, és Marosi párosáról is lemaradtam, és ahogy látom kikaptak.