eniacgb Creative Commons License 2008.07.08 0 0 7661
MAFL.HU

Forgács otthagyja Szolnokot
2008.07.06.

Forgács Gergő

A Soldiers elnöke és vezetőedzője csak játszani szeretett volna, ehelyett egy vállalkozást kapott a nyakába.

A szombati csapatgyűlésen Forgács Gergely kijelentette, otthagyja a Szolnok Soldierst. Az indokokról kérdeztük:

Lemondtál az elnöki posztról, az edzőségről, mindenről. Miért?
Mert belefáradtam. Én csak játszani akatam, ehelyett lett egy saját vállalkozásom. Már nem akarom ezt a vállalkozást. Nem bírom tovább csinálni.

Megszakítasz minden kapcsolatot, vagy tanácsadóként, akár játékosként maradsz a csapatnál?
Ezt még nem tudom. Most pihenni akarok. Ami bztos, hogy "felnőtt" koromban szívesen dolgoznék edzőként (akár) Szolnokon is. Szeretem ezeket a srácokat, és ugyanúgy szurkolok nekik továbbra is, mint eddig. Ha szükségük lesz rám, megtalálnak.
Játékosként viszont nem biztos hogy a Soldiers a legjoibb döntés, elsőre lehet, hogy inkább a div. II-ben kéne próbálkoznom, van mit behoznom.

Mit jelent az, hogy felnőtt korodban? Hány éves vagy most, és hány évesen szeretnél edzősdködni?
28 leszek maholnap. Úgy gondolom, hogy ezen a mai magyar amerikai futball szinten lehet még akár 5-6 évem is játékosként. Szerintem az én koromban ne akarjon senki se edző lenni. Még ha rengeteg sok tapastata van, akkor se.

Miért?
Mert nincs múltja. Mert nem ért a játéklosok nyelvén, hiába játszott négy évet. Ehhez kell egy bizonyos kor, hogy kialakuljon az emberben a készség. Vagy ha mégis csinálja, akkor hívják legalábbis Lee Hlavkának. Persze az is lehet, hogy ez csak az én személyes bukásom, és mindenki más meg tudja oldani.

Ezzel a kijelentéssel több fiatal edzőből ellenszenvet válthatsz ki.
Igen, de miért? Mert félnek önmagukba nézni, vagy önmagukat kívülről látni. Ezért azt hiszem, én kérek elnézést. Nekem annak idején (2005 tavasza) a nagykanizsaiak megmonták, hogy kemény, napi 10-12 órás meló lesz. Azt hittem menni fog, tévedtem.

A napi tíz-tizenkét órába fáradtál bele? vagy volt más is?
A heti 5 edzésre való készülésbe, a játékosok lelki támogatásába, a szövetségi ülésekbe, a mérkőzés szervezésekbe. Én "csak" játszani akartam, ehelyett vállalkozó lettem.

A csapat idei szereplése mekkora szerepet játszik a döntésedben?
Valamikor április végén, május elején fogalmazódott meg bennem először, hogy abbahagyom. Aztán arra jutottam, hogy még ezt azt idényt kitöltöm. A mai gyúlésen is volt, aki azt javasolta, gondolkodjak még rajta, vége az idénynek, pihenjek. Csakhogy nincs pihenés, a juniorokkal kell foglalkozni, hogy őszre készen legyenek. Sajnálom, elfáradtam!

Pótolható vagy?
Senki sem pótolhatatlan. Kérdés, hogy valójában is akarják-e pótolni, vagy csak egy bábot akarnak.

Ez is felmerülhet a csapatnál?
Szinte minden felmerült. Elnököt egyelőre (a katonák őszi hazaérkezéséig) nem akarnak. Szeretnék, ha maradnék legalább elnök, még ha más egyebet nem is válllalok. Ez azt jelentené, hogy szedhetném be a pénzt, és járhatnék a bankba. Én lennék a báb, aki 3-4 havonta feljár Pestre a szövetségi ülésekre.

Hogy reagáltak a hírre a csapatban?
A 97 százaléka ment a dolgára, amint vége lett az ülésnek.

Nem volt meglepetés, hogy otthagyod a csapatot? Vagy csak nem érdekelte a játékosokat a dolog?
Még az sem érdekelte őket, hogy kaptunk ingyen jegyeket a döntőre. Láttam meglepett tekinteteket, de közönyöseket is.
Elmondtam nekik, és még sokszor el is fogom, hogy ez a sport nem magyar embernek való. Nem vagyunk rá elég érettek, nincs meg a csapatszellem. Önzőek, önsajnálóak és öncélúak vagyunk. Ez a játék pedig a bizalomról és a csapatról szól.

De te is játékosként kezdted.
Csak szerettem volna... Majd most nem hagyom magam sodortatni az árral, és végre azt csinálhatom, amit igazán szeretnék. Aztán ha eljön az idő, lehet edzősködni is.

SZP
Előzmény: TomboyDL (7658)