Akos_IKS Creative Commons License 2008.07.07 0 0 71263
vagy annyira gyökér a témához, hogy már itt dőlt a rizsa!?

Olyan jó lehet neked, hogy ennyire értesz mindenhez és simán eltereled személyeskedésbe a vitát, csak hogy neked legyen igazad... gondolod, ha lehülyézel (bocsi, legyökerezel) látatlanban, attól nekem többet fog fogyasztani az autóm? Hát nem.

Amiről szó van, az egy 1.3 16V Swift, amiben a gumi üzemanyagcső csatlakozik egy fém csőhöz, ami végigfut a hengerek felett, majd onnan fordul vissza az injektorokhoz. Első körben kb. 30 cm gumicső volt a mágnes után és nem működött, majd vettem a fáradtságot és közvetlenül a fém cső elé tettem, így megváltozott a fogyasztásom. Nem kicsit, hanem jócskán a tűréshatáron kívül. Nem számoltam százalékot, de minden tankolásnál látom a megtett utat, ami sosem volt még ennyi. Még mindig nagyon messze van az injektoroktól, így nem tudja befolyásolni azok működését.

Ez van. Pont. Nem engem kell meggyőzni, hogy nem működik, mert én már megtapasztaltam az ellenkezőjét.

Az olajleválasztó pedig nem újdonság, de mivel ebben az országban alig ismerik, gondoltam csinálok egyet, dokumentálom, aztán mindenki csinálhat magának. Nem én találtam ki, de talán hozzájárultam azzal a kis honlappal az elterjedéséhez itthon (csak a mai napon kb. 80-an látogatták az oldalt). Majd bővül még a galéria, ahogy kapom a fotókat.

Száraz aszfaltot mindenkinek! :)
Előzmény: StationW:) (71261)