Szetka Creative Commons License 2008.07.07 0 0 855

Gondolom én is, hogy igazából nem rettenetes nagy különbségek vannak a pénzintézetek, ill. bankok között, hisz egy a céluk, de a kis különbség is sokat jelenthet adott esetben.

Egyszer az egyik ágazatukat nyomják jobban, máskor a másikat, mikor mit kíván a profit.

Na, és itt kell résen lenni, hogy pont azt fogja ki az ember, ami az ő érdekeivel éppen akkor egybe esik.

Az akciós kamatoktól én magam is tartok, mert - gondolom - ugyanúgy működik, mint a befektetéseknél, ha lejár az akció és elalszol rajta, akkor megszívtad, nagyon kell figyelni a lejáratot és rögtön lépni, mert sokkal rosszabbul kamatozik majd tovább, mint a nem akciós. Csak egy hitelnél nem tudsz meglépni a rossz kamat elől. Ezért jobb, ha óvatos duhaj az ember.

Amúgy meg k..va bonyolult az egész, mert az egyik bank a kezelési költségben jobb, a másik a kamatban, a harmadik a folyósítási jutalékban, a negyedik az előtörlesztésben. Ezt gobozza ki az ember!

A THM lehet egy jó mutató, de szerintem pl. az előtörlesztési díj tuti nem szerepel benne, meg még egy sor apróság, ami mindig csak utána derül ki, és egyszerűen eszébe sem jut az embernek, hogy mér mire is kell gondolnia.  :-(

Nem így van?

Előzmény: Híd (853)