A 6,52% nagyon tetszik, mint már írtam az előbb, de az előtörlesztési 2% már nem annyira, de lehet, hogy a végén mégis az lesz a legjobb, továbbhasonlítgatva ezek jöttek ki:
A te bankodnál: 10 mFt 10 évre 114.000 Ft CHF alapon, THM: 6,52% (kamat:6,02)
Unicreditnél 8,07% a THM, kb. ugyanennyi a törlesztőrészlet (kamat: 5,6)
A Raiffeseinnél 8,45 % a THM, és 122.672 a törlesztőrészlet (kamat: 7,59)
Az Ersténél 8,17 % a THM és 118.662 a részlet (kamat: 6,59).
Most aztán teljesen elbizonytalanodtam, az Unicreditet is és a Raiffeisent is hiteles ajánlotta, de úgy tűnik, nem annyira jók. Vagy tévedek?
Állati bonyolult ez, mert ahol akciós a kamat, az nagyon becsapós, nem tudok vele mit kezdeni, van ahol nincs kezelési költség, de magas a folyósítási jutalék.
Persze azért fordul az ember hitelközvetítőhöz, hogy ezeket a csapdákat kikerülje, de azért én szeretek kicsit utánanézni, utánaérdeklődni az ajánlatnak.
Vissza-visszaolvasva látom, hogy te is közvetítő vagy, nem tudom, hogy itt ebben a formában mennyire írhatsz erről a témáról bővebbet, ami nem sérti az üzleti érdekeidet, de szívesen venném, ha valamivel többet írnál a spanyol bankról - ha lehet, vagy egyáltalán a fenti bankokkal kapcsolatban valami közelebbit, mégha esetleg általánosságban is.
Természetesen nem veszem zokon, ha nem teheted meg, csak jó lenne nyugodt lelkiismerettel belemenni egyikbe, vagy másikba, és persze jó lenne a legjobbat választani, de egyenlőre még az elindulás is nehéz.