Igazad van. De engedtessék meg nekem hozzátennem valamit (nem tartozom egyik csoporthoz sem, viszont mindkettő súlyos károkat okoz nekem lés nemzetemnek).
Ugyanezt mondhatom a másik oldalról is: ha ma elnézem azt, hogy sértegetnek, holnap talán már etalonnak tekintik viselkedésüket (s én leszek a megtűrt, maradi), majd egy szép napon engem fognak kővel dobálni.
Nem hiszem, hogy ilyen magatartással (vonulgatásokkal, gyalázgatásokkal, konfrontációval és tettlegességgel) bármit is el lehetne érni. Eljutottunk oda, hogy mindkét fél reakciója a másik fél (ellen)reakciójából eredeztethető. És közben az álláspontok nem közelednek, hanem távolodnak, s közben a problémáról magáról nem is beszéltünk.
Gondolj bele: a parlamentből kiesni készülő politikai csoportocskának úgy kell a szélsőjobb balhéja, mint egy falat kenyér. Ha el tudja hinteni, hogy "eddig és ne tovább", s egy össznépi terrorista-ellenes összefogás élére áll, akkor az neki ismételt hatalom-lehetőséget jelent szavazatok formájában. Gyurcsány is tudja ezt, nem véletlenül szeretne inkább ő állni az élére. A Fidesz is jól tudja, ezért igyekszik ő is jelen lenni nyilatkozataival. Döntsd el magad, hogy kinek érdeke úgy alakítani, hogy az legyen, ami lett.