benkodavid Creative Commons License 2008.07.07 0 0 7856
Múlt kedden abban a szerencsében volt részem, hogy ott lehettem a tower of power első budapesti koncertjén. hát lehengerlő volt, az első pillanattól érződött, hogy odaát mást jelent a zenekar, a zenélés és a zenész fogalma, mint itthon, főleg a produkció szempontjából... A billentyűs Roger Smith sajnos operációja miatt nem tudott részt venni a bp-vel kezdődő turnén, de kiváló helyettese Bobby Sparks is megtette a magáét a hammondon és a yamaha S 90en. Volt leslie is, fekete boxszal, ha jól láttam egy kis narancssárga világító pötty is volt benne (cső?), az orgona hordozható b3 szerű volt, de a hátlapján nagy betűkkel ott virított a hammond felirat és logo, amely tudomásom szerint nincs a régi orgonákon. Az orgonajáték ízes volt és virtuóz, bár nem volt túl hangos, a szólókat azért lehetett hallani. A zenekar összességében is zseniális volt, kiemelkedő teljesítményekkel (Larry Braggs főénekes mintha james brown és seal keveréke lenne, a lehető legjobb arányban). ja és a zenekar most 40 éves....

vk8-hoz:
vk8 waterfallja szerintem becsapós, mert perkusszív játéknál a hang olyan erősen csapódik vissza, hogy kétszer is megszólal, és ez nagyon idegesítő tud lenni. plusz egy csomó hasznos funkció nehezen érhető csak el, vagy egyáltalán nem, a kijelzőmentes menürendszer miatt.