Valószínűleg Te sem akarod megérteni ... kérlek mondatról mondatra olvasd el mégy egyszer azt, amit írtam ... nem helyeslem a molotovkoktélok hajigálását ... amit én leírtam az az, hogy számomra mindkét fél viselkedése elfogadhatatlan, egyikkel sem tudok azonosulni, mindkettőt elítélem. Az egyik fél azonban engem is megtámadott - igaz ez nem számra nem elég azzal, hogy azonosuljak a másik oldallal ... de elég ahhoz, hogy megértsem az indítékot ... de nem módszert !!!
Nem értem, hogy miért kell fekete-fehéren gondolkodni. Egyik vagy másik oldalon kell feltétlenül állni?
Tudod két bántalmazást, két agressziót lehet megkülönböztetni: a fizikait és a verbális/szellemi/lelkit. A fizikai erőszak brutálisabbnak hat és látványosabb. Ez a huligánok fegyvere. Elítélendő, ebben egyetérthetünk. A melegek és a szélsőlib fegyvere pedig a verbális/szellemi brutalitás. Ez alantasabb és nagyobb nyomot hagy, s fellépni is nehezebb ellene, a jog is enyhébben bünteti, illetve "véleményszabadság" és "művészikifejezés" címmel gyakran védi is. (Szemben a tojásdobálással, ami sosem vélemény és sosem művészi.)
De hangsúlyozom: az én értékrendem szerint mindkettő fél elítélendő.