vargailles Creative Commons License 2008.07.07 0 0 4813
Nem ezt mondtam. De ha hallgattad az Echo TV-n azt a beszélgetést, amiben Tomcat és egy meleg (nőnek öltözött) férfi volt a vendég, akkor megértheted az indulatok okát.

Nézd, van egy igen csekély toleranciával rendelkező, randalírozásra alkalmas huligán kisebbség. Ehhez hozzá veheted a kicsit magasabb toleranciával bíró nyugodtabb, ámde a homokosokat nem kedvelő csoportokat, akiket be lehet hergelni. Ők a tavalyi "mutatvány"-nyal kaptak egy évekre szóló ellentüntetési meghívót. Ráadásul azzal, hogy az SZDSZ a melegek mellé állt és pártpolitikát próbál csinálni az ügyből (a riportban szereplő férfinő is hangoztatta, hogy tagja az SZDSZ-nek), azzal még a mostanában minden szadeszes köztéri szereplést támadó szélsőjobbosokat is magukra húzták. Ez előre tudható volt, s direkt besétáltak ebbe az utcába ... ezzel tulajdonképpen egy legitimitását vesztett párt ügyeskedik, hiszen az ilyen húzásokkal mindig szavazatot szereztek eddig. (Nem a melegek jogairól beszélünk, hanem a szélsőjobb veszélyéről.) De mindez csak a kisebbségek küzdelme. A szélső jobb harca a szélsőlibbel és a nemi kisebbséggel. Nagy cirkuszt kavarnak ugyan (mert a média már csak ilyen), de kisebbség.

És mi van a többséggel?

Ha a melegek felvonulásának az a célja, hogy kivívják a többségi társadalom szimpátiáját, vagy minimálisan toleranciáját, akkor nem kéne támadólag és bántólag fellépni. Engem személy szerint is felháborított a tavalyi viselkedésük, s bár a melegekkel egyébként nincs bajom, a tanúsított magatartásuk alapján most úgy vélem, hogy az ilyen emberek ne házasodhassanak és ne fogadhassanak örökbe. Ugyanis azt nem várom el, hogy ők is az én értékrendem alapján éljenek, de azt elvárom, hogy tiszteletben tartsák az enyémet és ne támadják azt. Ha a kamionon vonaglók szűk kisebbség a melegek között, akkor ezeket a megnyilvánulásokat előbb maguk között rendezzék. Ez nem a többségi társadalom problémája, hanem az övék. Nem vagyok kiváncsi az ő problémájára, amíg az én életemet támadja.

(Mert megfordítom a kérdést: azt mondjátok, hogy biztonságban akartok sétálni az Andrássy úton, s nem akartok félni a huligánoktól. Oké, én is biztonságban akarok sétálni a gyerekeimmel, és nem hónapokig magyarázni a fiamnak, hogy amit a nénibácsi csinált a jézuskával, az helytelen ... és akkor a többi magyarázkodásról nem is beszélek.)

Tomcat kérdezett egy érdekeset: ezek a melegbárok évek óta üzemelnek. Miért van az, hogy eddig senkit sem ért molotov koktél? Tudod, engem ebben az ügyben nem érdekel, hogy ki kezdte. Az bosszant ugyan, hogy megint erről beszél mindenki, ezek a "nagymagyarok" meg kődobálás helyett segíthettek volna meggyes ládát pakolni, de nem sajnálom azokat, akiket megdobáltak a hétvégén. Sorsközösséget vállaltak azokkal, akik engem megsértettek, s most a szimpátiám kéne?

Úgyhogy kérdésedre a válasz: nem, nem kezdődik a szerecsenmosdatás. De nem felejtem el, hogy két koszos-piszkos banda háborújáról van szó. Mindkettőre ráférne a fürdés. Szerintem.
Előzmény: Törölt nick (4811)