...hát ja . Szóval én magam értékesítem a termést , és viszonylag ...( !!! ) elfogadható áron , ez azt jelenti , hogy a 10 - 15 évvel ezelötti ár feléért ,kétharmadáért . Most az első szedés Dixiredet, Early redhavent 350 -ért tudtam eladni , ez jó ár .
A meggyről meg annyit , hogy a tavalyi év magas ára , most bosszulja meg magát ...tavaly 200 felett vették a meggyet , amin viszont a feldolgozóknak , kereskedőknek nem sok hasznuk volt , pláne ha rossz minőségű is volt . Én láttam olyat , hogy a kamionból csorgott a meggylé , és azt vitték ezen az áron .... egyszer hopp, máskor kopp , ez így van az üzletben . A 450 forintos árat meg ne a teszkóban nézzék , a piacon lehetetlen volt akár csak 220-ért is eladni a meggyet , kizárólag 200-ért vették meg , tehát a dömpingből a vásárló járt a legjobban .
Amúgy ezek a dolgok , tiszta politika , amibe én nem akarok belemenni ....
Problémáim az értékesítéssel ..."Hál, istennek .... " nincsenek , ma is a 3-4 mázsát 10 órára eladtam , és nem kellett engednem az árából . Amúgy hétközben a Vásárcsarnokban vagyok , vasárnap a vásárban . Szabadnapom meg ... na az majd úgy szeptember közepe felé lesz .