Billus Creative Commons License 2008.07.05 0 0 882
Hi mindenki!
Mar Canadabol irok. Csak erdekessegkepp szeretnem leirni, hogy is tortent a Canadaba valo belepesem az itteni vamon.
Ki kell tolteni a repulon egy kartyat, nev, szul hely, lakcim, miket hoztal, nem hoztal, meddig maradsz... En 6 honapig maradok. Mivel rairtam a papirra, hogy 6 honap, igy a leszallast kovetoen a vamon nem engedtek at "csak ugy", atvezenyeltek egy helysegbe, ahol kerdeseket tettek fel, miert jottel, akarsz-e dolgozni, es ehhez hasonloakat. Volt nalam meghivolevel biztos ami biztos, nagyon megorultek neki amikor meglattak, es meg is kaptam a pecsetet az utlavelembe 6 honapra. Itt meg nem ert veget a dolog. Felvettem a csomagomat, s mint aki jol vegezte dolgat gondoltam ennyi volt az egesz??? De nem!!! Kifele menet megint meg kellett mutatni a repulon kitoltott kis kartyat, es bevezenyeltek egy masik sorba. Itt ellenoriztek a borondoket, ami nem is gond, csak ez az egesz mindenki elott tortent. Epp egy sracot ellenoriztek elottem, egyesevel kivettek a borondbol a ruhait es atneztek. Ez nem gond, persze a biztonsag a legfontosabb, csak kicsit megalazo, hogy mindenkinek latnia kell milyen az alsonemum stb. Kezemben meg mindig a meghivolevellel alltam amikor ram kerult a sor. Megint megorultek neki, hogy nekem van ilyenem, szerencses voltam, mert az en borondomet nem igazan szedtek szet. 2 vakumos zacsiba voltak a ruhaim, es kozte a csokik amiket hoztam, csak elmondtam mi micsoda es nem bontottak szet, hoztam pirosaranyat, na az felkeltette az erdeklodesuket, lecsavartak a tetejet, es lattak, hogy meg bontatlan.
Szoval az ide utazoknak csak azt tudom ajanlani nyugi, nem esznek meg senkit, nem kell tartani a vamon, ha nincs a borondbe olyan aminek nem szabadna ott lennie, es jo ha van meghivolevel, megha nem kotelezo akkor is. Az mar egy jo pont.
Billu