Kedves Haliho!
Naggyából egyet is értünk ebben a kérdésben. Természetesen én sem azt mondom, hogy csak a szellem számít, hanem azt, hogy sokkal fontosabb, mint a test. Attól, hogy én így gondolom, még ugyan annyi figyelmet szentelek a testi dolgoknak, mint bárki más. De mivel a Mennyországba lélekben tudunk csak felmenni, úgy érzem, elsődleges szempontként arra kell vigyáznunk. Aztán adjuk meg a császárnak is, ami jár neki. Mert ha így rendezzük be az életünket, sokkal több csodát ismerhetünk meg, sokkal élvezetesebb lesz a Biblia olvasás, és sokkal szebben élhetjük le az életünk hátralevő részét.
Szerintem nem baj, ha bizonyos dolgokban másképp gondolkodunk. Természetesen csak addíg, amíg az nem megy a hitünk rovására. Az igazi problémát én inkább abban látnám, ha ezeket a gondolatokat nem osztanánk meg mi emberek, egymás között. Hiszen aki kereszténynek tartja magát, annak kötelessége felebarátja, testvére lelkét ápolni, tanítani, jó irányba terelni annak gondolatait. Vagy, ha a beszélgető partnerének van igaza egy bizonyos témakörben, akkor ő maga tanulhat tőle. Így érhetünk el minél magasabb fejlettségi szintet, így gyarapodik a tudásunk, és ez segít majd eljutni oda, ahova minden jóérzésű lélek vágyódik. Remélem sokan egyetértenek velem ebben a kérdésben, ami nem zárja ki azt, hogy másoknak is lehet igaza, másképp is lehet magyarázni a hitet, és más úton is el lehet jutni a Mennyországba. A lényeg úgy is az, hogy oda jussunk.
Üdv.
nemthomi