Supersonica Creative Commons License 2008.07.04 0 0 18492

Bár társaság függő, de én szoktam ajánlani, hogy legyen valami gyomorkeserű (jéger, unikum), legyen valami női krémlikőr (baileys, carolans, shelleys), legyen vodka és/vagy gin, whisky vagy konyak és egy max. kétféle pálinka. Ezzel le van fedve nagyjából mindenkinek az ízlése. 1 literes ksizerelést szoktunk javasolni (nagykerben úgyis van ilyen kereskedelmi kiszerelés).

Fejenként ha 1 dl-t számolsz, akkor nagyon nem lőhetsz mellé, tehát ha 100 fős az esküvő, akkor 10 liter tömény (ha ötven fős, akkor 5), és eldöntöd, hogy melyikből akarsz 1 litert, melyikből kettőt, melyikből hármat. Ha valaki egyáltalán nem iszik, annak is lesz szerintem a számított adagjára jelentkező :D

Ha tudjátok, hogy a társaságban van valami kimondott kedvenc, akkor abból 2-3 liter is kevés :D. Két hét múlva lesz Doki barátomék esküvője, ott speciel szerintem ipari mennyiségű Becherovka fog fogyni, mert az a nagy kedvence a baráti társaságnak, és sokat meg is tudnak belőle inni :D   

Apró tipp: nálunk a Martinit ki sem szokták bontani, max. 1 liter elég belőle.

Legrosszabb esetben megmarad a pia, és hazaviszitek, lesz elég a fényképnézegető baráti látogatásokra :D

Előzmény: sagia (18491)