Tropea Creative Commons License 2008.07.01 -1 0 7131

Már többször is olvastam tőled, hogy az olaszok utolsó 4 szereplését hangsúlyozod, amivel alig titkoltan azt szeretnéd bebizonyítani, 2 éve véletlenül nyertek. Miért nem az utolsó 5 eseményről beszélünk? Tudom, ne is válaszolj!

Én inkább az utóbbi 10 évet nézném: 1 világbajnoki trófea, egy Eb ezüstérem, 2x a negyeddöntőben estek ki szétlövésben a későbbi győztessel szemben, egyszer bírói hibák sorozata miatt búcsúztak, akár a spanyolok, másik alkalommal pedig 5 ponttal estek ki a csoportból.

Ha a játék kedvéért a németek utolsó 4 tornáját néznéd, úgy tűnne, jobbak voltak az utóbbi időszakban, mint Del Pieróék, pedig nem így van. Az elmúlt 10 évben játszottak ők is két döntőt, de egyiket sem nyerték meg, közben pedig 2 EB-ről nyeretlenül kullogtak haza. A két döntős szereplés esetén is felszisszent a világ, hogy lehet valakinek ilyen szerencsés sorsolása.

Most nézzük az angolokat, mivel úgy látom, arra húz a szíved: az utóbbi 4 tornából háromra jutottak ki, és mindig egynél többször nyertek meccset. Jobbak, mint az olaszok. :-D

OFF: Javaslom mindenkinek, fogadjon az angolok világbajnoki címére, hiszen mostanában örök lúzernek tartott klasszikus focinemzetek aratnak! Ezen kívül - most szerény leszek :-) - szakmai érvként megemlítem, hogy végre jó edzőjük van, és a nagy játékosaiknak ez lehet az utolsó dobása.

Előzmény: verkri (7112)