zsebi41 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 6362

A mángoldot az egész szezonban lehet szedni, az őszi fagyokig.

 

Ha túl sok van akkor lehet fagyasztani úgy mint a spenotot, a szárat meg keresztben felszeletelem úgy mint a szár zellert, és azt is fagyasztom télen minden zödséges levesbe teszek és a húslevesbe is.

 

A külső leveleket kell szedni késsel és mindig kell hagyni 2-3 belső levelet.

 

Nehezen tudom elképzelni mi lehet az oka annak, hogy a paradicsommal nincs sikered, mikor az képes a leg lehetetlenebb helyen kikelni és megnőni.

 

Nagyon vizes esetleg a talaj, nem kap elég fényt?

 

Nézzétek meg a cselló paradicsomom, ez még csak most kezd érni olyan pici mint a koktél, olyan fürtökben is van csak az íze más,  és a formája olyan mint a lukulluszé, tavaly a Lehel piacon találkoztam vele a legnagyobb szezonban 400Ft. volt 1kg. Pedig termetre elég nagy kb, 180cm. két szálon nevelem és tele van fürtel, remélem nem viszi el semilyen betegség nekem ebben az évben van először.

 

Ebben az évben csinálom először spárgán nevelve, nagyon bevált sokkal egyszerűbb nekem a gondozás.

Előzmény: Thor (6358)