nagylzs Creative Commons License 2008.07.01 0 0 3883
> Köszi, de nem akarok sehonnan, semiféle filmet letölteni!

Szíved joga. Fő a nyugalom.

> Arra sem válaszoltál, hogy szerinted a Blu-ray miért nem full HD???

Szeretném leszögezni hogy én nem állítottam ilyet. Ha jól értem akkor te azt hitted hogy én blue ray lemezen szerzem be a full HD-s filmeket. Hát nem. Viszont megpróbálok válaszolni a kérdésre.

A blue ray egy techológia, meg egy lemezformátum neve. A full HD egy felbontás. Az egyik körte a másik alma, bár van közük egymáshoz. Sok olyan blue ray lemez van amin full hd felbontású film van tárolva. De tárolhatok full HD-s filmet DVD-n is, és tárolhatok egy adatbázist blue ray lemezen.

Egyébként itt egy kis infó ami hasznos lehet bár ez már eléggé offtopic:

Jó DivX tömörítéssel egy blue ray rippelt film elfér egy vagy két DVD-n, észrevehető minőségromlás nélkül. Ez azért van mert az MPEG-nél sokkal jobban tömörít a DivX. fddshow, matroska filter stb. segítségével meglesz a dolby digital hangsáv is és megfelelő videókártyával az egészet át lehet tenni egy HDMI kimenetre ami 99.99%-ban pont olyan mintha blueray lemezről játszanád. (Persze az is igaz hogy egy DivX-ben kódolt full HD filmet csak erős géppel lehet lejátszani.) Jelenleg magyarországon ez a megoldás sokkal használhatóbb mint ha veszel egy blue ray lejátszót mert abba nem tudsz lemezt szerezni. A lemezkiadók nem nagyon foglalkoznak magyarírott blue ray kiadással, viszont egy külföldi full HD film alá be lehet tenni egy hazai DVD változat dolby digital hangját.

(Ezért is kérdezősködtem annyira az olcsóbb TV-kről mert hát jó hogy tudja a full HD-t de nincs mit lejátszani rajta.)

Előzmény: BBéci (3882)