nemthomi Creative Commons License 2008.06.29 0 0 262
Ok. Gábor. Akkor mond meg nekem kérlek, hogy miből olvashatom én ki, a teljes Igazságot. Mert ahhoz, hogy megváltozzon a hitem, nem elég az, hogy te azt mond nekem, hogy az emberek mindent eltorzítanak,ami a kezükbe akad. Isten azt mondta, hogy a Törvény megmásíthatatlan. Akkor, hogyan tudták az emberek megváltoztatni? Nem lehet, hogy csak a felszínes olvasáshoz és értéshez van azoknak kulcsa, akik ilyenben sántikálnak. Mi van, ha a Biblia valóban metaforák halmaza, amelyhez ha nem ismered a kulcsot, nincs hozzáférési lehetőséged? A kulcs a szeretet, és ha álltala olvasod, teljesen más jelentést adhatsz a mondanivalójának.
Aki nem hiszi az Urat, az csak annyiban tud változtatni a Szentíráson, hogy Jézus a vizen járt, vagy esetleg elsűlyedt benne bokáig, vagy térdig. De aki a szeretet szerint értelmezi, annak akár az is eszébe juthat, hogy mi van akkor, ha az a víz néptömeget akar jelenteni, akárcsak a jól ism. Petőfi versben? Mi van, ha a vizen való járásnak a tudás beli szakadék a magyarázata, ami az emberek és Jézus között tátongott? Mi van, ha a tenger azért háborog, mert az embereknek nem tetszik / a mai napig sem / amit az apostolok akarnak velük közölni, és mi van ha a szél, amely felkorbácsolja a hullámokat, az emberek haragját jelképezi, amit Jézus egyetlen szeretetre felszólító parancsa elcsitít? Mi van, ha az apostolok azért ijedtek meg tőle, mert a szeretet erejével győzött a harag felett, és ez még számukra is értelmezhetetlen volt?
Mond meg nekem akkor, hogy azok, akik esetleg "belepiszkítottak" a Szentírásba, és nem ilyen értelemben vizsgálták, hanem vagyon, és hatalomszerzés céljából módosítottak rajt, ahogy te gondolod, talán tudtak e kárt tenni benne, ha nem bírtak, mert számukra lehetetlen volt a sorok mögé olvasni?
Előzmény: Kováts Gábor János (261)