nemthomi Creative Commons License 2008.06.29 0 0 255
Kedves KGJ!

Tudom, hogy Lorber mely írásaira gondolsz. Hogy őszinte legyek, az amikor nekilátott elmagyarázni a világ fizikai törvényszerűségeit, az már egy kicsit nekem is sok volt. De, ha neki ezzel az volt a szándéka, hogy a mi hitünket előre vigye, akkor nem szabad szapulnunk, mert ha mi nem is, ő biztosan tudta, hogy mit miért mond. Az pedig, hogy mi nem értjük, / lehet, hogy csak egyenlőre / az nem biztos, hogy az ő hibája. Egyébként vannak neki más írásai is, amik ő álltala íródott Evangéliumok, Jézus gyermekkoráról meg más szeretettel összefüggő történetek. Ott pl. nem a fizikával akarta megmagyarázni, illetve érzékeltetni Isten nagyságát. És, mivel az Evangélium Örömhírt jelent, nem kell annak feltétlenül megtörtént eseménynek lenni, ha képes a lelket építeni, ha üzenete van a számunkra, ha tanulhatunk belőle.
Vagy talán, ha én egyszer butaságot mondok a fórumon, akkor már soha többet nem lehet igazam? Nem szerethetem én Istent legalább úgy, mint te, ha elolvasom Lorbert, vagy Berta D.- t is? Vagy egyes apokriffek, amik napvilágra kerültek, bizonyos, hogy hamis tanok? Mert szerintem nem. Nekünk, a mi szabad akaratunknak kell eldöntenünk,hogy melyik információt, lehetőséget, tanítást fogadjuk el. És, ha ez megtörtént, akkor sem kell egy tanító teljes godolat repertoárját, átvennünk, csak azt, ami tetszik belőle. Ha nem így teszünk, ha nem ismerünk meg minden tanítást, akkor, hogyan döntsük el, hogy igaz, vagy hamis? Ha mindíg csak egy ember,vagy egyház tanítását fogadjuk el, akkor elszektásodna, felborulna a világ, akkor lenne igazán nagy a baj. Egyébként, azt nehéz elképzelnem, hogy neked semmi sem tetszett azokból az írásokból.

Üdv.

nemthomi
Előzmény: Kováts Gábor János (251)