neo007 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 13

üdv.

én olyan önképző fügés vagyok , tehát csak a saját felyem , tapasztalatom után megyek . eddig bejött:-)

de a helyzet az hogy nekem nemigazán volt problémám a fügebokraimmal.  van közte huszonéves tő ami soha nemvolt takarva , tizenévei enyhe telekben roskadásig volt rajta mind a nyári , mind az őszi beérés. az elmult kemény teleken meg évekig lefagyott  , és csak az őszi beérésen volt néhány termés.

van olyan bokraim amiket a horvát tengerpartról hoztam , a tövét szószerint a tenger sós vize mosta , annyira a parton volt. mégis termett ( mármint az anyatő amiről leválasztottam). itthon is terem roskadásig.

meg amit a hegyóldalakról hoztam az is okés.

viszont hoztam egy kiscsi , valszeg magról kelt kis csemetét , ami marhára nől embernyi bokor immár , de termést mégcsak mutatóba sem hoz. semmit! mégcsak fügekezdemény sincsen rajta. mostanság készülök végleg végezni vele ( Glialka gyomirtó) .

de visszatérve a problémádhoz.

irtad hogy márciusban ültetted. a fotón ugynézem ezek szerint jó nagy növény volt mikor ültetted. nemtom mekkora gyökérzete lehetett akkor ,vagyis ha valahonnan felszedett tő lehetett akkor a gyökérzet valszeg igencsak meg lett stuccolva .

lehet hogy ez viselte meg , mármint hogy viszonylag felylett  termő növény lett átültetve , és a pihenő ( téli) időszak végén mikor felylődésnek indult  , még a tavalyi állapotára "emlékezvén "  indult meg a növényke ugy mintha misem történt volna , aztán persze rájött hogy gáz van ( kissebb gyökérzet ) ezért fogta vissza magát , termést ekldobja kapásból , meg a fölös levélzetet.

tehát lehet hogy nincs is semmi gondja. csak alkalmazkodik .

ez csak egy lehetséges magyarázat . lehet hogy más a gondja persze.

a másik fórumon amit belinkeltem is ottan kéne megkérdezni , ott vannak akik tényleg nagyon bele vannak merülve a témába . példul itt van ez az emberke , majd kétezer hozzászólása van és mind a déligyümőlcsös topikba.

http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=741444&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9107936

Előzmény: oiuz (11)