Patreides Creative Commons License 2008.06.28 0 0 658
OK., nem múlt idő, tehát "ami a dobozon áll". De szerintem magyarul jobb így mondani.
Az pedig, hogy Katie úgy érzi, kell egy kis irodalmat, történelmet tanulnia, egyetemi kurzusokon, érthető, különösen, ami az irodalmat illeti. Hiszen az angol csak a harmadik megtanult nyelve (a grúz és az orosz után), és csak 8-9 évesen kezdte el tanulni. Miközben mégis "arra vetemedett", hogy dalszövegeket írjon ezen a nyelven. Ami szerintem (ami persze nem sokat jelent), meg mások szerint is azért elég jól sikerült neki. :) Viszont aki Mike Batt-el dolgozik együtt évekig, az nyilván joggal érezheti úgy, hogy hozzá képest a dalszövegírás területén nagyon le van maradva, mert Mike valóban nagyon "mélyen benne van" az irodalomban, versekben, vagyis ezen a téren (meg egyébként is) nagyon művelt, ismeri a szövegírás elméletét is, és a gyakorlatban is könnyedén írja a jobbnál-jobb (meg a vitákat provokáló csalafinta) dalszövegeit.
Katie egyelőre le is tett a saját dalszövegek írásáról (kivétel a Spellbound volt az utolsó lemezén), pedig én szerettem a Spider's Web, meg az IDBIL dalszövegeket. Meg a Belfast-ot is, de ott van egy-két utalás, amit még nem teljesen értek.
De remélem, ha tanul egy kis irodalmat, verselméletet, mittudoménmit, utána azért újra elkezd szövegeket is írni, nem csak zenét.
Bár Andrea McEwan és Molly McQueen szövegei is tetszenek, de ezekben mégsem Katie szól az emberhez, ugye... :)