nemthomi Creative Commons License 2008.06.27 0 0 248
Természetesen számomra az egész Biblia Szentírás. Még is, ha úgy vesszük, valamiért csak el kellet jönnie közénk Jézusnak. Valamit mi emberek rosszúl értelmeztünk a Törvényből. Jézus nem eltörölte, hanem megerősítette, elmagyarázta nekünk, és Örömhírként adta a tudtunkra a Törvény valódi jelentését. Persze az Ószöv. is azt akarta közölni velünk, mint az Újszöv. Csak mi emberek tűzdeltük tele mindenféle félremagyarázásokkal, amitől aztán lassan érthetetlen lett számunkra. De eljött Krisztus, azt mondta ne féld az Istent hanem szeresd, ahogyan Ő szeret téged, a léleknek nem báránysütésre van szüksége a megbocsátáshoz, hanem tiszta gondolatokra, és azt mondta, hogy megmutatom nektek az utat a Mennyországba, ezt cselekedjétek az Én emlékezetemre, azaz kövessetek.
Ha nem az Evangélium szerint élünk, akkor pl. Dávidra hivatkozva harcolhatnánk, vagy háborúzhatnánk is, hisz ő is ezt tette, de jézus azt mondja, kard által vész ki kardot ragad. Vagy megkövezhetnénk valakit mert paráználkodott, de Jézus elmagyarzta nekünk, hogy az vesse embertársára az első követ, aki maga is bűntelen. Képesek lennénk nem dolgozni szombaton, nem gyógyítani,nem tanulni, nem etetni az állatainkat csak azért, mert valaki egyszer az Ószöv.-ből ezt olvasta ki.
Nos ezért kértem én oncogitót arra, hogy valamelyik Evangéliumból keressen nekem magyarázatot arra, hogy rosszúl gondolkodom, mert szerintem Jézus azt akarta, hogy hozzá hasonlatosan tökéletesítsük a lelkünket, hogy olyanok lehessünk egyszer mint Ő. Szerintem, ez nem bűn.
Előzmény: haliho (243)