Szevasztok. Asszem vége van Jawa-s pályafutásomnak...:( Borultam egyet... És ami a legszomorubb, hogy a motor probált "eltenni lábalól". Kezdődött ugy, hogy blokkcsere, mert amig a másikat javítom, addig kell mivel menni. Ezis beszart. Nemtudom hogy mibaja, de olyanokat csinál, hogy valamikor pöccre beindul, megy rendesen. De az utobbi idöbe azt csinálja, hogy megint pöcc röff, szép alapjárat, öltözök fel ( bukó stb..) És leáll. És akárhogy probálom beinditani nem indul, csak kb olyan 1-2 óra után. megnéztem karbit, benzinszint, fuvokák rendben vannak. Tank tiszta. Szét a blokk. Gyujtás mint az óramű. Még hozzáértő szerelök se tudták megmondani mi a baja. Szikra akkora van majd kib@ssz@ a szemed. Terhelés alatt is. És ma történt, hogy menetközbe leállt. Megint szét mindent stb.stb... Semmi hiba. Várok, inditgatom, várok semmi. Tologatom mint hülyegyerek a kisautót, semmi. Néha néha egy egy bizonytalan röffenés és semmi. Keverék 1:40.Megint szét gyujtás. Szikra van. Gyertya benzines. Gyujtás rendben. És szokta hidegen melegen. Lehet ezeknek tényleg "lelke" van, hisz épp 2-3 nappal beszéltem egy gyerekkel, h. 25 pénzért viheti. Persze a sárga marad nálam. Megcsinálom.
Jöttem haza korom sötétbe a közelebbi faluból, vékony bicikli út. Jobbra kukorica, balra búza, korom sötét... Megint leállt. Rántott egyet a motor...Hátsó kerék blokkol... Mire a kuplungra rányultam volna ki a segge, bucka... Következő kép: benzinszag, fáj a fejem. Motor nemmegy. Mellettem fekszik, szomorúan lehajló, törött lámpával, mintha bocsánatot kérne. Üvegszilánkok mindenhol, persze hogy abba feküdtem. A tank elvesztette a tervező által előirt formáját. Durva élek mindenhol, felpattogzott festék, vázon vagy 5 centit balra elcsuszva...Felkelek felállitom szeretett motoromat. Mindkét visszapillantó jobbra balra áll, és sötéten tátong...A tegnap tankolt benzinem a föld itta éppen, a hajtóműolaj lassan szivárgott csak ki belöle... Persze nagyon messze voltam otthonról. Onnan hazatolni. Próbálok reménytelenül életet lehelni bele...Nemmegy. Ripityára törött motoromat toltam haza a sötétben fáradtan, egyedül. Arra gondoltam eladni már ezt se kell. Elegem lett a régi motorokból. Főleg a csehekből. A Babetta se szeretett pedig őt is ápoltam, szerettem. Hálátlan barátok...