Az uborka szépen nő, még nem szedtem, de már csak napok kérdése. Elég jó állapotban vannak az üvegháziak, úgy tűnik, megoldotta az atka problémát, hogy kitelepítettem a padlizsánokat. Valamennyi van rajtuk, de nem szaporodnak. Ezzel talán már megbírkózik a bent lakó többi állat.
Bent lakók: minden este látok 1-2 sötét cirmos meztelencsigát. Jönnek a macskakajára, ahogy megyek este etetni, hamarosan előjönnek, és kúsznak a tál felé. Szoktam nekik kirakni pár apró darabot, reggelre mindig megeszik. Az uborkákon, bazsalikomon semmi rágás. Hogy ezek akkor mit esznek?! Az üvegházban maradhatnak, a paprika között viszont nem, ott a picik bele szokták rágni magukat a termésbe, és aztán az egész elrohad.
A balkonparadicsom már érik, de szokás szerint atkás-tetves-kabócás. Lemosni nem nagyon tudom, mert rettentő sűrűn vannak a levelek, és nem merem fejjel lefelé csap alá tartani,mert elég ingatagok a tövek. Ezeket nem lehet mélyen ültetni, olyan tömzsiek. Mindegy, mire tönkremennek, úgyis lesznek jobbak.
A korai paradicsomok is színesednek, a körték érnek, csak az most még elhanyagolható mennyiség.