Urak!
Segítséget, illetve tanácsot szeretnék kérni edzéstervel kapcsolatban. Kb. két hete kezdtem el úszni heti 3 alkalommal. Munkahelyem és az uszoda nyitvatartása miatt 1 óra jut edzésre (vízben töltött idő). 22 éves vagyok, most van rajtam kb. + 20 kiló. Az úszást, mint sportot hosszú távra tervezem, egyelőre megkéne tanulnom rendesen úszni (úszni természetesen tudok, ezalatt a különböző technikákra, edzéstervekre, segédeszközök használatára gondolok), majd a későbbiekben esetleg úszóedzésre mennék. Nem célom a versenyszerű úszás, ahhoz szerintem egyrészt nem alkalmas a testalkatom, másrészt későn kezdem el, de szeretném magam folyamatosan fejleszteni. Cél a jobb közérzet, megszabadulni a feles súlytól, rendszeres sport és hát valljuk be tök ciki, hogy a barátnőm vizimentő és kb. 3x olyan gyorsan úszik, mint én :)
Szóval jelenleg átlag 1,5 km-t úszok (500 mell, gyors és hát) az 1 óra alatt, de ebben sok pihenő van. A mellel nincs gond, de a gyors nagyon kifáraszt, minden egyes 50 m után a belem kiköpöm. Gondolkodtam tenyérellenállás kipróbálásán, vagy azon, hogy vajon hány tempónként ideális a levegővétel (2-3-6?). A mell 500 m kb. 11 perc alatt megvan, a gyors viszont katasztrófális. Belátható időn belül szeretnék 3 km-t leúszni egy óra alatt....
Boccs a hosszért, minden tanácsot és ötletet szívesen fogadokés előre is köszi.