álommókus
válasz |
megnéz |
könyvjelző
2008.06.22 18:42:19 (
43791)
"Mielőtt tévedésekbe esnétek, akkor egy kis magyarázat. A valfilen valaha egész érdekes viták mentek, meg érdekes emberek voltak jelen, ritkább volt a kirívóan beteg megnyilvánulás. Akkor az volt az elsődleges célom, hogy megtudjam, mások mit gondolnak, érdemes-e megújítani a vallásos gondolkodást racionális alapon, ahol átgondoljuk mi miért rossz és milyen az a spiritualitás, amit érdemes fejleszteni. Meglepő módon a fórumozók döntő többsége már a kérdésfeltevést sem értette, mások csak a "vallás" hagyományos jelentésére koncentráltak, de nem is nagyon tudnék most említeni valakit, aki partner lett volna benne, ami azért is meglepő, mert hát ez egy viszonylag egyszerű kérdés. Sokan értik, hogy a spiritualitás az egy belső és nem külső dolog, de nem értik, mi a baj egyik-másik tradicionális vallási képzettel, miért nem jó az a modern korban. Igazából, a fórumozók többsége a "vallásalapítás" címszó alatt csak az ókori mintákat ismeri, meg a mai szektákat. Ezért kialakult egy olyan tévképzet egyesekben, hogy mikor ezeket a dolgokat felvetem, akkor valamiféle keresztény-szerű vallásalapításon törném a fejem. Ez bennük kiütötte a biztosítékot és egyfajta cinikusságot eredményezett, amiből aztán képtelennekk látszanak kitörni. Mások, pl. szegény cserfa agresszióval reagáltak. Ez a nagyfokú felületesség és a jóindulat egyszerű hiánya többször elgondolkodtatott, mi a fenének fórumozok is itt, egy kupleráj az egész, tisztelet a kivételnek. Aztán lassan átmentük szimpla csevegésbe, semmi komoly, néha beszólunk, benézünk oszt annyi. Az eredeti cél már sehol, nem is baj, de elkezdtek megszaporodni az őrültek. Ilyen-olyan mentális betegek kezdtek beszólogatni, ami számomra rögtön egyfajta támadó magatartást eredményez. De rá kell jönnöm, hogy a terepükön ők a nyerők. Így lassan kezdem elveszteni a valfilbe való írogatás vágyát, kiváltképp hogy ha a cinikus szemétségekre válaszolnom kell, annak kitiltás lesz a vége. Szóval bárki bármit írhat rólam, beteges elmék hazugságait, mégsem védhetem meg magam. Aztán Lektor beszólása, hogy a nickem végképp kitörli, betette a kaput és felszólítottam, hogy tegye is meg én meg egy ideig biztos nem jövök. Aztán nem törölte és mivel ezt párszor kipróbáltam, nem tiltott-e le, végül csak bejöttem a valfilre. De ha lehet majd egy másik nicken folytatom egy kis idő múlva, mert szükség van a szünetre, ahogy írod. Kicsit szkeptikus vagyok magammal szemben, néha úgy érzem, rosszul csinálom és abba kéne hagyni."
ezt te írtad tralala?
,)
h.....