A lényeg az, hogy "testben". Mivel ugyebár Jézus is testben támadt fel, amikoris feltámadása után együtt evett és ivott a tanítványaival az Ő "megdicsőült" testében.
Köszönöm a válaszodat. Had reagáljak ismét, egy kicsit másképpen.
Tegyük fel, és most tényleg csak a példa kedvéért, szóval tegyük fel, hogy a Biblia nem más, mint példabeszédek, hasonlatok, metaforák formájában elmesélt történetek, amik megmenthetik a lelkünket a pokoltól. Hogy miért a lelkünket, azt már egypárszor említettem. Tehát nem csak az a példabeszéd, amit a Biblia magyarázók annak gondolnak, hanem minden egyes szava az. Hiszen mondja is nekünk Jézus, hogy példabeszédekben beszél hozzánk, hogy akinek van füle hallja, akinek van szeme lássa. Sőt azt mondja, hogy csak is példabeszédekben szól hozzánk.
Nos, ha ez valóban így van, és elfogadjuk az én gondolatomat, hogy a Biblia csak is a léleknek szól, akkor el kell azon is gondolkodnunk, hogy mit ehet egy lélek. Mivel nem anyag, valószínű nem földi ételekre éhezik, hát akkor milyenekre is? Szerintem lelkiekre. A Biblia Kenyérnek nevezi azt a lelket, amelyet megtörve és szétosztva, Jézus átadhatja nekünk azt a tudást ami egy egészséges, tanulni vágyó léleknek elengedhetetlen. Amikor pedig a szomját oltja, a bor nem lehet más, mint az Ige maga, azaz a Törvény. Ez az a bor, amit a lelkünknek fogyasztania kell élete minden egyes pillanatában.
Nos ezzel én nem azt mondom, hogy Jézus nem volt jelen köztünk testben, hanem azt, hogy a Biblia egy teljesen más világot akar nekünk elmagyarázni, viszonylag érthető formában azáltal, hogy a világ metaforáit használva magyarázza el nekünk a mennyei dolgokat. Tehát az utolsó vacsora sem vacsora volt, hanem mise, csoportos imádkozás, vagy lélekáldozat, kinek, hogy tetszik jobban. Nos ezek miatt a gondolatok miatt hiszem, és tudom, hogy sokan félreértik a Szentírást. Tudom, hogy ez így nagyon meredek álláspont, de hidd el, higgyétek el, hogy nekem is nagyon sok időre vol szükségem, mire idáig eljutottam.
Én most már érzem azt a boldogságot, amelyről Jézus beszélt. Itt van belül!